Meppel, de denktank uut Drenthe. Bewoners die ook wel als de Muggenspuiters te boek staan, omdat ze dachten dat de Kerk in de fik stond maar het een zwerm vuurvliegjes of muggen bleken te zijn. Waar ze de fietsvierdaagse organiseren. Ouwe dozen in een colonne met elektrische fietsen op weg naar het centrum waar de Meppeldagen gehouden worden. Voor een godsvermogen een lauwe kop koffie drinken, en waar de shirtjes met van Persie en Blind erop in de etalages liggen. Met een grote sticker op de ruit: Het WK gaat beginnen, weten die oudjes veel. Leuk voor de kleinkinderen, nietwaar?

Maar er zijn ook pientere Muggenspuiters. Wat te denken van de Nieuwe Zorg Thuis. Klinkt een beetje als een clubje Meppelse zendelingen op zoek naar zieltjes. Nou, die hebben een gat in de markt ontdekt, de vrouwenmarkt om precies te zijn.

De kranten staan er vol mee. De broeders en zusters geven trainingen aan vrouwen: hoe om te gaan met de Overgang. En warempel, na een dagje betaald roddelen daalt het ziekteverzuim, is de Overgangster, de club en de werkgever happy. Participeren werkt, feeeeeeeeeeeeeeestje!

Man, laat me niet lachen. Ik zou zeggen kijk eens op internet wat voor een bak aan ellende het geeft als Femina te maken krijgt met de overgang. Pieken en dalen in de lichamelijke en geestelijke gesteldheid zijn o.a. het gevolg. Of zoals er zo mooi stond omschreven: afscheid nemen van je vruchtbaarheid. En kijkt u vooral ook naar de plaatjes, en ik begrijp nu waarom er de onvoorwaardelijke mannenliefde bestaat. Die houden alleen maar van bootjes in grachten, en dit is volgens mij voor de partner wat eenvoudiger te hanteren.

Oké, de a.s. onvruchtbaren op de cursus MVO (Maatschappelijk Verantwoorde Onvruchtbaarheid) maar dan ook de kerels mee. Ik weet zeker dat die ook wel hun verhaaltjes hebben over hun dames.

Tja, onderscheidend is het wel.

Net zoals het Zwarte Pieten gedoe. De Rechter heeft gesproken: geen veren, geen ringen, niet zwart en minder frivool omdat er een handvol idioten zich gediscrimineerd voelen. En als echte poldermannen en vrouwen zegt de Politiek we doen het volgens een glijdende schaal. Dus een geschminkte Nederlander in z’n blote kont de straat op die langzaam rood wordt van de kou. Geweldig, ik kan u vertellen wie er dan een echte Zwarte Piet heeft en wie niet. En toen ik ook las dat de Amsterdamse Burgervader het allemaal serieus neemt, moest ik echt hard lachen. Die moet s-Avonds met een borrel in hand en zijn forste loonstrook in de andere hand, zich toch ook de levensvraag stellen: wat ben ik godsnaam allemaal aan het doen. Tenzij z’n vrouw nog niet op de MVO cursus geweest is want anders moet hij in gesprek gaan waarom hij z’n onderbroek toch steeds naast de wasmand gooit.

Onderscheiden is een job, een baan en past in deze tijd.

En als je niet mee doet dan val je op. En ben je dus ook onderscheidend, of je het wilt of niet.

 

Tulus

 

PS; ik heb als freelancer een cursus ontworpen: Ik ben bang voor jouw Overgang. Kosten: 375 euro persoon. Locatie: de kroeg. Tijdseenheid: zolang het gezellig is. Vrouwen uitgesloten en homo’s zijn van harte welkom. Consumpties: voor eigen rekening.

PS2: CC, als je dit leest en je weet dat er ook een MVO cursus aan zit te komen voor je vrouwelijke collega’s. Niet vertellen, ik wil niet weten. En daarnaast: ik stofzuig, ruim de afwasmachine in en uit, lap de ramen, gooi mijn onderbroek linea recta in de wasmachine en loop af en toe in een bos voor je. Wij hoeven niet op cursus, hou van je, later. Afz. Tulus.