Da’s een probleem, een ernstig probleem zelfs.

Was er zo op gebrand dat er weer een nieuwe lading boeren of boerinnen over ons heen gestort zou worden, ik kon niet wachten tot eindelijk de eerste aflevering begon.

 

Na de eerste aflevering smaakte het wederom naar meer, wilde weten of Henrieke zou blijven lachen bij het in real life meemaken van haar uitgekozen boeren.

Of dat Aad wel echt was, wilde hij een relatie om de relatie of bestaan er echt zulke mensen die zo gemaakt overkomen, en uiteindelijk ergens wel menselijk blijken te zijn?

Bij Willem kreeg ik zo’n zweverig gevoel, dat ik moest blijven kijken om te hopen dat hij (en ik) weer met beide benen op de grond kwamen te staan.

Henk leek me zo’n schatje, het “ach gossie” gevoel kwam direct bij me op. Zou hij zichzelf kunnen blijven voor de camera’s? Voorvoelde al een stortvloed aan tranen in de volgende afleveringen, van zijn kant dan he.

En dan natuurlijk Martin, mijn favoriet. Down to earth, makkelijk in de omgang, een heerlijke babbel, een gezinsmens. Had mijn type kunnen zijn, ware het niet dat ik geen boer wil. Wie o wie zou hij uitkiezen? En zou dit wederzijds zijn?

 

Dus de afgelopen weken op de zondagavond aan de buis gekluisterd, net als bij de voorgaande series. En nee, niet alleen om mee te kunnen praten bij de maandagochtend koffiebreak met collega’s !

Toch…. ontbrak er voor mij wat dit keer. En na veel dubben denk ik dat ik eruit ben wat ik miste.

Het was saai! Geen onderling gekonkel, geen ruzies, geen stemverheffingen, geen ongeleide projectielen erbij die voor reuring konden zorgen. Geen geklap met de deuren, geen vreemdgangers, geen stiekeme afspraakjes, of vroeggangers die hun keus al in den beginne hadden gemaakt, en alleen voor de camera’s het spel nog meespeelden.

Nope, vaak was het stilte……… en nog meer stilte…….

 

Ik heb de serie uitgekeken, maar m’n hart en blik waren er vaak niet bij. Ik weet dat Aad gekozen heeft voor Jeannet, maar of zij er nou zo blij mee is? De verliefdheid straalt er niet vanaf in ieder geval.

De uitverkorene van Willem werd em niet, dat had ik ook al door in de laatste aflevering. Het begrip “ik heb ruimte nodig” werd niet alleen mij, maar ook Willem duidelijk.

Henrieke dumpte Bert. Kan ook niet anders, 2 stille Willies werkt niet echt.

Henk koos voor Fiona. Leuk, een jong, dartel en verliefd stel.

En Martin koos voor de zorgzame Wilma. Begrijpelijk, zou ik ook gedaan hebben.

 

Eind goed, al goed, zegt men dan. Maar toch… ik weet ’t niet. Hou er een beetje onbevredigend gevoel aan over. Absurd natuurlijk, wat verwacht ik nou eigenlijk? Het is een real life serie, gewone mensen die gewone dingen doen, die gewoon iemand willen vinden waar ze de rest van hun leven mee willen delen. Niets mis mee, toch?

 

En wat nu de komende zondagavonden? Breien?

Marloes

Single moeder, 49 jaar, 2 kinderen van 10 en 13 jaar oud, werkzaam als directiesecretaresse en wonend in Drenthe. Ooit begonnen met schrijven als verwerking van allerhande zaken, nu just for fun !

Meer Columns van mij

Ik ben te vinden op:
Facebook