De herfst is in volle aantocht. Op straat kijkt men steeds chagrijniger, word je niet meer spontaan begroet door vreemden en verschijnen overal de winterjassen weer. Ondanks al deze opmerkelijke veranderingen in het straatbeeld ben ik stiekem best blij dat de herfst er weer aan komt. Alle korte broeken waarin je je elke drie minuten afvraagt of niemand je billen kan zien kunnen de kast weer in en je hoeft ook niet meer elke dag je benen te scheren, dus je kunt langer slapen. Daarbij, de herfst betekent ook dat de winter er weer aan komt.
Kou is niet mijn persoonlijke favoriet, maar warme truien en enorme koppen thee zijn dat absoluut wel. Met truien kun je alle kanten op, je kunt ze dragen als jurkje op een mooie maillot en je kunt er net zo goed een hele avond op de bank mee hangen met een enorme mok thee en je favoriete serie op de televisie. Degene die ooit de trui heeft bedacht krijgt van mij een hele dikke knuffel. Naast het feit dat de winterse temperaturen van de herfst ervoor zorgen dat ik weer een goed excuus heb de hele dag niet van de bank af te komen, vind ik dat de herfst nog een hoeraatje verdient. De hele zomer kijk ik al uit naar het kopen van een nieuwe winterjas, het dragen van al die mooie dichte schoenen in m’n kast en alle gezellige openhaard-momenten. Als kers op de taart betekent herfst dat het bijna Sinterklaas en Kerst is en dat er dus heel veel lekker eten aan komt. Hier is weer zo’n vergeten voordeel van de kou, door alle warme kleren waarin je je kunt verstoppen zal niemand het zien als je een kilootje of twee meer gaat wegen door al dat lekkere eten. Je hoeft je dus niet in te houden en kunt volop overal van genieten!
Al met al wil ik graag een hoeraatje voor de herfst, voor de aankomende winter, voor alle mensen die chagrijnig kijken, voor de grote mokken thee, voor de trui en voor alle dagen waarop je lekker weg kunt kruipen voor de televisie.