In mijn zoektocht naar betrouwbare informatie over hoe een mens een islamitische moordmachine kan worden ben ik gestuit op Nicolai Sennels. Hij is een Deense psycholoog die vanuit zijn werk veel ervaring heeft met moslims en in een Deense jeugdgevangenis een unieke mogelijkheid had om de geestesgesteldheid van moslims te bestuderen. Hij zegt dat 70% van de jeugdige delinquenten in Denemarken een islamitische achtergrond heeft. Hij kon hen vergelijken met de niet-islamitische gedetineerden van dezelfde leeftijdsgroep met min of meer dezelfde sociale achtergrond. Hij kwam tot de conclusie dat de islam en de islamitische cultuur bepaalde psychologische mechanismen hebben die schade toebrengen aan de ontwikkeling van mensen en die crimineel gedrag versterken.

Hij is zich bewust dat moslims verschillend zijn en dat niet alle moslims de gewelddadige en perverse boodschap van de koran volgen en het even beschamende voorbeeld van Mohammed. Maar zoals met alle andere godsdiensten het geval is, beïnvloedt de islam altijd zijn volgelingen en de cultuur waarin zij leven. Hij zegt onder anderen: “Psychopathische mensen en psychopathisch gedrag komen in alle culturen en religies voor. Maar in één cultuur/religie komt dat veruit het meeste voor. De dagelijkse massamoorden, de terreur, de vervolgingen en de executies door leden van de familie, die gepleegd worden door de volgelingen van de islam, zijn misselijkmakend en de vindingrijkheid achter de aanslagen – altijd op zoek naar nieuwe en effectievere manieren om mensen te doden en te tiranniseren – is verbluffend: het kapen van jumbojets en die in wolkenkrabbers laten vliegen, het jacht maken op ongewapende en onschuldige mensen met granaten en automatische geweren in winkelcentra, het plaatsen van bommen op het eigen lichaam, modelvliegtuigen als drones gebruiken, het bevestigen van grote roterende bladen aan pick-up trucks en die als menselijke gazonmaaiers gebruiken, het doden van familieleden met zuur of door vuur, het publiekelijk opknopen van mensen vanaf kranen voor juichende menigten, enz. Dit alles maakt dat men zich afvraagt: wat creëert een dergelijk gebrek aan empathie en een bijna speelse en creatieve houding ten opzichte van moord op mensen die men als vijanden ziet? Dit is een vraag voor psychologen zoals ik.”

Uit zijn onderzoek blijkt dat iedereen die zich moslim noemt, in een bepaalde graad van beïnvloeding staat en daardoor eerder tot zulke dingen in staat is. Als ik de wereld inkijk dan zijn er wel moskeeën die zulke excessen afwijzen maar gaan de moslims niet massaal de straat op om hiertegen te protesteren en dat staat in een schril contrast met wat er gebeurd als er ergens een koran wordt verbrand. Dan is het hek van de dam. Ik denk dus dat achter het ontstaan van dit soort onpeilbaar wrede monsters een gewelddadige opvoeding zit die het Westen met de beste wil van de wereld niet zal kunnen veranderen. Kijk naar het Midden-Oosten en zie wat er nodig was om ze naar Europa te laten vluchten.

Er zijn al hele wijken in Nederland die door salafistische orthodoxe islamieten overheerst worden. In Engeland zijn er al 80 sharia-rechtbanken actief. Waar moet dat naartoe? Zijn we nog in staat om het tij te keren? Hoeveel mensenlevens zullen dat gaan kosten? Ik weet dat ik geen haat mag zaaien maar de koran is wel een haat zaaiend boek en in dat kader is zwijgen verraad.