Mijn oude vriend is stervende. Het zat er aan te komen, immers de tijd is onverbiddelijk, genadeloos. Seksloos, religieus-loos (!) en het doet pijn maar het is de tijd!

De Partij van de Arbeid heb ik het over, dit was even schrikken of niet dan!

Oude Grieken hebben de Democratie bedacht, de wat minder oude Romeinen hebben het wat aangescherpt en na een lange weg onze huidig Democratisch bestel geritseld. 56 Procent wist de weg naar het hokje te vinden en heeft o.a. rekenschap gegeven aan hen die hun afkomst verloochenen. En schijnbaar is er ook een groot deel van de Nederlanders die het niet meer interesseert en in stilte zeggen: je zoekt het maar uit.

En zoals ik altijd doe, ik schrijf hardop. De Pluis hoort ook bij de club van: laat maar lekker waaien. Oeps, dat worden weer een paar stevige reacties schat ik in.

Als ik stem moet ik weten waar ik over stem, inzicht hebben over en in, de lange termijn gedachten. De gevolgen ervan en vertrouwen op de stem die ik uitbreng. Ik zeg u: ik begrijp er geen fluit meer van.

Ik weet uit betrouwbare bron(nen) dat er gestemd wordt omdat iemand een leuke vent is op televisie, een leuke vrouw, oneliners aanspreken, etc maar dit is mijn stem niet waard.

Samson heeft zijn afkomt verloochend om toch mee te reageren of zoals ze zelf zeggen: het niet weg willen lopen voor de verantwoordelijkheid. Maar laat ik zo zeggen, ik merk niets van die verantwoordelijkheid.

En waren de laatste verkiezingen geen Provinciale Verkiezingen? En de Provincialen waar het om ging heb ik niet gezien. Sterker nog, als een Provinciale onaangekondigd bij mij aanbelt, zou ik hem of haar een euro in de handen drukken omdat ik “altijd iets geef “ aan schooiers. Joop heeft er wat minder mee, die denkt op dat moment aan heel andere dingen.

Maar zie hier: Joop de Beagle likt z’n piemel en Samson z’n wonden. Laat los waar je voor staat en ga voor een ondoordacht ego, dan is het janken geblazen. Schoenmaker blijf bij je …………of zoiets.

Ook Europa trapt er in. Ik bedoel, de Grieken zijn een heel gastvrij volkje. Ik heb daar ooit op een strand gelegen, en kon ik me gratis vol laten lopen met enorme glazen bier. Maar het is geen Europees land maar een echt Balkanland. Dus ook vol met een specifieke cultuur en vol met tradities. En Europa ging ook voor z’n Ego, en kijk wat er gebeurd. Europa wordt op z’n Grieks genomen, en wie geniet daar nu het meest van?

Nee, Samson en Europa zijn net het Romeinse leger uit Asterixs en Obelix, die wonnen ook nooit.

Of ik ooit ga stemmen, Ik denk het niet. En als ik op de Achtergrond hoor dat een ING Baas 28% loonsverhoging krijgt bij een Bank die met mijn geld overeind is gehouden, dan snap ik het nog steeds niet. Maar ik ben waarschijnlijk de enige!

Er zijn ernstigere zaken die spelen dan hokjes met rode potloden. K3 gaat uit elkaar, het zeegras wat na 75 jaar weer terug is in de Waddenzee en m’n 3 Honden die met dag grijzer worden. En dat de Pluis van het weekeinde z’n evenwicht verloor en met een sierlijke smak toch zijn bord zonder eten heeft gered, maar ook een rek voor de was spontaan heeft verkleind is ook niet onbelangrijk. Over: bij je basis blijven gesproken, ik weet weer waar die bij de Pluis zit!

Weet u wat, ik hobbel wel door.

Gedraag me zoals ik zelf verwacht en ga een boterham met kaas en klodder mayonaise erop, weg nassen. Ajax moet zo voetballen, daar kun en mag je namelijk gewoon een Agente in Burger uit de auto sleuren en een beetje rammen en met je zatte kop achter het stuur van de Ajax bolide kruipen. Maar ze blijven tenminste dichtbij hun basis. Gewoon zoveel mogelijk geld verdienen, en de rest van de wereld kan hun rug op. Zucht….

 

De Pluis