De Pluis

I am Homo?

Kan iemand mij even uit een nachtmerrie helpen. Homo hier, homo daar, homo overal. Waarom zit de wereld achter de mannenliefde aan? Wat hebben deze mensen misdaan dat het nagenoeg elk dag het nieuws moet zijn als het gaat om eng, vies, mag niet etc. etc.

De term homoseksueel is een oudje en wel uit de 19e eeuw, toen er voor het eerst onderzoek gedaan werd naar de seksverschillen. De term ‘homoseksueel’ stamt uit de 19e eeuw, toen men voor het eerst (psychisch) onderzoek ging doen naar seksverschillen en de seksuele identiteit van personen. Het wereldbeeld van het individu zelf gaat nog een stukje verder terug, en wel naar de achttiende eeuw. Met zijn eigen ontmoetingsplaatsen en codes. Het ging eigenlijk een beetje gelijk op met de opkomst van de verlichtingsidealen over gelijkheid en de scheiding van kerk en staat. Daarnaast groeide ook het bewustzijn van de mens over zijn eigen identiteit en seksuele gevoelens. De Homo’s gingen zich verenigen. Lang werd homoseksualiteit gezien als een extreme en éénmalige daad, wat terug te zien was in de mate van strafvervolging. Men beschouwde homoseksualiteit als een zonde.  Maar door het verenigen van de homoseksuelen en dus hun zichtbaarheid voor de samenleving, was het bestaansrecht steeds vaker een feit. En als u op een mooie dag niets te doen heeft. Stap dan eens in de trein en reis naar Utrecht, het Domplein om precies te zijn. Daar zijn de vervolgingen in Nederland begonnen, en ligt er een steen ter herdenking van de afschuwelijke vervolgingen.

En nu keren barre tijden schijnbaar weer terug. Rusland, een programma op de Nederlandse televisie, Afrika. De jacht is schijnbaar om wat voor redenen dan ook, weer begonnen. Kijk, als ik de relnicht Gordon op de buis zie, zap ik verder. En de hittepetit van der Linde, doet mijn gezondheid geen goed. Maar niet omdat ze van de mannenliefde houden maar omdat ik beide heren schaar onder mijn rubriek: een kwal, niet meer en niet minder. Het zal toch niet zo zijn omdat het economisch wat tegen zit, er op zoek gegaan wordt naar zondebokken? Welnee, dit geloof ik echt niet. Laat een ieder, een ieder kunnen zijn. Ook als het wellicht even tegenzit.

En oh ja, Ik hou intens van CC (vrouw),  hou van mijn dochter (vrouw) met aanhang (man), mijn zoon (man) met aanhang (vrouw), mijn kleinzoon ( kleine man) en kleindochter ( kleine-kleine vrouw). Wat ben ik dan ik in godsnaam? En waag het om op mij te gaan jagen!