Een paar woorden, letters die ik de afgelopen dagen langs heb zien komen, Kranten Social Media en persoonlijke gesprekken het kan allemaal niet op. De “kenners” noemen het in één woord: integriteit. Het werkt bij de Pluis op z’n lachspieren die ervoor zorgt dat de Viagra bij het grof vuil gezet kan worden.

Wat is het I woord eigenlijk waard? I is een lang woord wat in essentie een eenvoudig woord is. Het betekent voor mij dat je een functie hebt en zoals je in het leven staat adequaat en zorgvuldig uitoefent, rekening houdend met verantwoordelijkheden en de geldende normen en waarden die je of van huis uit hebt meegekregen en of passen binnen de wettelijke wet en regelgeving. Wat ik noem: goed Mensschap! Professionaliteit, rekenschap, dienstbaarheid, onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en zorgvuldigheid passen daar uitstekend bij.

Integer handelen heeft alles met jezelf te maken, je eigen verantwoordelijkheid. Kiezen en verantwoording afleggen, as simpele as that.

Ik mag dus als Burger verwachten, eisen dat het land zorgvuldig, integer bestuurt wordt. Dat Moedertje Overheid en haar ambtenaren hun tijd, hun middelen daarvoor inzetten waarvoor zij bedoelt zijn. Op de achtergrond hoor ik heer Kamp een hele tribune met Boze Groningers over de kling jagen, Markje die zegt dat verkeerd declaratiegedrag van een VVD’er nogal meevalt en er politiek gehannes is tussen EURO-peanen en de Russen, waarbij niemand die waarheid durft uit te spreken.

Waarom is ook dit land nog steeds aan het kwakkelen. Beloftes die niet na worden gekomen, een Politie vakbondsmannetje die vrouw lief naar voren duwt, Wethouders die voor het hekje van de Rechterlijke macht staan en Fifty Shades of Grey ervoor zorgt dat “dozen” gaan leren dat afranselen en gore woordjes voor een hoogtepunt gaan zorgen in het saaie bestaan met hun uitgebluste wederhelft. Rot op, vanavond ben ik ziek van een groot deel van de wereld. Ja ook van U.

Doei, de Pluis