Weet niet hoe het u vergaat, maar ik ontplof. Mijn god wat een hitte, ik trek het niet meer en mijn drie harige vrienden en vriendin (nee nee, niet CC)  zijn rijp voor de sloop. Alles, maar dan ook alles is uitgeteld.

Diegene die een prachtige groene bus zonder airco wil kopen moet NU bellen. Ik ben er helemaal klaar mee.

Mijn zoon heeft de bus net teruggebracht ( kinderen zijn tenslotte wereldkampioen slijmen en lenen) en drinkt met dat grote lichaam van hem, in twee teugen een blik bier leeg wat hij voor mij had meegenomen. Een groot, enigszins wit lichaam met een rood nagenoeg kale kop die zeurend en klagend “mijn” bier opdrinkt, is een pracht gezicht. Daar doe je het voor als vader. Aju, bedankt en een dichtslaande deur is de prachtafsluiting van zijn bezoek. Joop, de Beagle beweegt niet, hij is volgens mijn schijndood.

Ik denk dat dit een zeurcolumn is, en ook moet zijn.

CC werkt vandaag nog ( zit tegen een enorm salaris, dagelijks een berg mails weg te werken en dat geven ze dan een naam) en is daarna verlost. Nee, zij is geen verlosser, zij is verlost.

Daarna stort zij zich met een goede vriendin in het Nijmeegse feestgedruis, aangezien een ieder met enigszins Nijmeegse aderen van het pad af is omdat de Vierdaagse geboren is. Een wandelfeest voor internationale idioten die zorgen voor het vullen van de lege kas en de hulpdiensten handenvol werk bezorgen onder de noemer: Nijmegen is the place to be, and it is from us.

Verkeer wat ontregeld wordt, mensen van de hulpdiensten belagen en standaard door een rood stoplicht lopen en vergeten dat mijn bus geen ABS heeft. ( dus die lul van vanmorgen die met z’n vlaggetje op de rugzak door het rood liep, opsluiten!) noemen we plotseling cultuur.

Nederland is af en toe hartstikke mesjokke.

 

Het is warm. Tegen de natuur van een ander in, trek ik om drie uur in de middag een blikje bier open. Ik transpireer en windt me op over de krantenartikelen die ik lees. Ik moet echt oppassen.

Zesenvijftig en op het kookpunt, dat gaat niet goed ik voel het.

Gelukkig hebben we verloren met  voetballen, stagneert de economie, raken steeds meer mensen hun baan kwijt en hebben de voedselbanken in het Westen van het land te maken met een sterke stijging van hun clientèle.

Het is warm en het wordt steeds warmer.

Zes juli zit de Pluis aan de radio gekluisterd en hoort dat sommige Politiemensen ook last hebben van financiële ellende en de gevolgen hiervan. En waar is zwarte Piet Opstelten?

Godver, ik stop vandaag met lezen, schrijven piekeren en druk maken. Er is een vierdaagse, yes! Roy Donder op, Nicht en Simon en vele lallende zatlappen.

Ik heb het nog steeds warm, ik kook. Een blikje, ik zoek een blikje?

De Pluis

CC: fijne avond en vooral niet bellen, ik versta je toch niet. Heb een oude telefoon maak ik mezelf wijs.