In 80 dates de wereld rond. Dat kan sneller. Zet je computer aan, klik naar de dichtstbijzijnde relatiesite en het aanbod is veelvuldig. Waarom dan de hele wereld afsjouwen terwijl je vanaf je eigen bank de etalage door kunt struinen. ’s Avonds lekker met een wijntje, voetjes omhoog en klikken maar. Makkelijker kunnen we het niet maken.
Ja, wij vrouwen zijn kritisch. Maar wie wil nu niet dat een man er stoer en mannelijk uitziet, een beetje spieren heeft en initiatief neemt. Als het oog niet verleid wordt wil de rest ook niet. De eerste ontmoeting vindt toch echt plaats op basis van het uiterlijk ook al beweren vele van niet. Als een man er niet leuk uitziet ga je ook niet met hem uit.
Nadat de eerste interesse reactie is geplaatst volgt er vaak een hele mailsessie. Ik werk hier, en sport daar, ik heb wel of geen kinderen, ik vind normen en waarden wel of niet belangrijk. Het mooie van deze mailsessies is dat je altijd even de tijd hebt om na te denken over wat je schrijft. De mailtjes gaan goed geknutseld de deur uit en je krijgt de meest fantastische en meelevende mails terug. Interesse is gewekt en je gaat een eerste LIVE date aan. Na wat heen en weer gemail is een datum, tijd en activiteit gepland. Op de bewuste avond tut je je lekker op en heb je zin om weer eens met een man te gaan “eten”.
Daar sta je dan op de parkeerplaats. Je ziet hem aan komen lopen en denkt: “oh jee, wat nu?” Wat doe je? Stap je in je auto en rijd je als een speer naar huis? Ga je de afspraak uitzitten met de hoop dat het wel goed komt? Of ga je uit beleefdheid mee uit eten en ga je na wat gedronken te hebben netjes naar je eigen huis? Thuis gekomen maalt het door je hoofd dat het toch vreemd is dat deze persoon zulke mooie meelevende mailtjes kan schrijven maar in het echt zo tegen valt. Dit nooit weer!
Het kan ook anders. Foto ziet er leuk uit. Eerste chatsessie is ook erg leuk. Je hartje klopt toch weer iets harder. Verdorie, dit was niet de bedoeling! Nu nog een paar mailtjes heen en weer en als dat goed gaat een date. Je moet toch een beetje vertrouwen krijgen in die man. Maar dan tref je er één die geen zin heeft in al die mailsessies. “Zonde van de tijd en in het echt krijg je een veel betere indruk. Zie het maar als een avondje uit.”
Ja maar….
Is het nog mogelijk om in de wereld van nu met een vreemde man veilig op stap te gaan? Mijn antwoord: DOEN!!!!