“Godverdomme, kan je niet uitkijken stomme kuthoer”, roept de mevrouw. Ik sta versteld van haar taalgebruik. Ze ziet er namelijk uit als iemand die na elk scheldwoord vraagt of je even je mond wilt spoelen met zeep. Zo’n pietleut met een gekleurde streepjesrok en een achterlijke haarband met bloemetjes. Ik schrik, ik ben in shock. Haar verschijning matcht totaal niet met haar taalgebruik.

Ik ben dus boodschappen gaan doen. Op de fiets, want dan kan ik mijn boodschappen in mijn kratje leggen. Ik ben ondertussen al 6 hele weken aan fitnessen, dus ik denk dat ik de nieuwe Hulk ben. Ik doe dat wel ff.. boodschappen in de storm. Als ik zie dat mijn boodschappentas bijna uit mijn krat valt, geef ik die tas een zwaai. Op dat moment komt er een windvlaag en ik verlies zo’n beetje mijn evenwicht. Iedereen weet dat ik zo lomp ben als een koe, maar ik doe mijn best om recht te blijven fietsen. Echt, ik doe mijn best.

Als ik dan toch mijn evenwicht bijna verlies, ik een beetje uitwijk naar links en mevrouw Theelepel net op dat moment langs fietst, zorgt dat bijna voor een botsing. “Godverdomme, kan je niet uitkijken stomme kuthoer”. Ik wil schreeuwen, achter dr aan rennen, aan dr haren trekken en vervolgens zeggen dat ik het niet EXPRES doe.. stomme kuthoer. Maar tegelijkertijd denk ik: ach laat maar gaan. Ze kan zich toch wel bedenken dat het niet mijn intentie is om een botsing te veroorzaken of haar van haar fiets te laten vallen. Geloof me als dat mijn intentie was, mevrouw Theelepel, dan had ik je van je fiets getrapt met m’n stilettohak, was ik op gaan zitten, had ik je onderbroek met katjes en vogeltjes over je kop getrokken en had ik stinkende schimmelkaas in je gezicht gesmeerd. Het ging per ongeluk. Het was niet mijn intentie. Ik heb er nooit voor gekozen om lummelig te zijn.

Ik merk het steeds vaker. Mensen om me heen vergeten wat het woord intentie betekent. Laten we nou allemaal even opzoeken wat het betekent en elke keer als je denkt dat iemand je schade aanricht, je pijn doet of je irriteert, denk dan eerst aan de anders’ intentie. Was het echt zijn intentie je schade aan te richten of je pijn te doen? Was het echt zijn intentie om je te irriteren? Ja? Stompen! Nee? Dan gewoon lief doen!

Intentie
Stem op deze column!
Fatma

Fatma

Optimistische student Rechten met 'n tikkeltje veel adhd. Verder: Paardrijden, dansen, schrijven, boeken, muziek

Meer Columns van mij

Ik ben te vinden op:
TwitterFacebook