Politieke correctheid is een term voor voorzichtig taalgebruik over, of het vermijden van, onderwerpen die politiek gevoelig liggen, om belediging van minderheden te voorkomen. Kwesties die bijvoorbeeld betrekking hebben op ras, geslacht, religie, seksuele geaardheid of handicap worden door middel van zelfcensuur gefilterd om niemand te benadelen. Politiek correct taalgebruik verandert niet zelden met de tijd. Zo kan ‘invalide’ in de ene periode een welkom alternatief zijn voor ‘kreupel’, maar langzaamaan worden vervangen door een term ‘gehandicapte’.

     De term ‘politieke correctheid’ wordt in rechts-conservatieve en nationalistische kringen vaak gebruikt in een pejoratieve zin, vanwege de kritiek dat het om een censuurmiddel zou gaan. Een pejoratief is een woord met een negatieve connotatie: een woord dat ongunstige associaties oproept. Pejoratieve komen vooral voor in woordsoorten die veelal een letterlijke denotatie hebben, waaraan vrij eenvoudig een gevoelswaarde aan gehecht kan worden. Het tegenovergestelde van een pejoratief is melioratief.

     De politie verklaart inderdaad fout te zitten bij de staande houding van rapper Typhoon in Zwolle maandag 30 mei rond 15:30 uur. De artiest klaagde over ‘etnisch profileren’ in een bericht op Instagram nadat hij aan de kant was gezet in zijn auto. ‘Etnisch profileren’ is een vorm van discriminatie en daardoor in strijd met de mensenrechten. Politiewoordvoerder Ruud Visser zegt dat de gebeurtenis slecht afstraalt op zijn hele organisatie.

     “Discriminatie is gewoon ontzettend fout, maar we moeten ook niet, als er zoiets gebeurt, het meteen in dat kader plaatsten,” zei Halbe Zijlstra hierover tegen de NOS. “Laten we weer gewoon gaan doen en niet iedere discussie laten kappen door boze activisten of schokkende politici die er alles aan ophangen.” Er moet namelijk een einde komen aan het feit dat mensen die zich over de islam of migranten kritisch uiten, direct racist worden genoemd.

     Sylvana Simons heeft aangekondigd dat ze aangifte heeft gedaan van de vele beledigingen zie zij over zich heen kreeg omdat zij zich bij de politieke partij DENK voegde. Minister Asscher van de PvdA was het hiermee eens en keurde die beledigingen af. Hij zei in het nieuws: “Het vervult mij met afgrijzen.” Ahmed Marcouch wil van de politieke correctheid af. “Het is van belang dat dit wel besproken wordt,” zei hij in een programma van radio 1.

     Linkse intellectuelen blijken hun analytisch vermogen niet aan te wenden om de islam en moslims tegen het licht te houden. De meeste Nederlandse moslims behoren tot de onderklasse die op de sympathie van links mogen rekenen. Ik voel mij als een tegenhanger ervan want ik wil de islam aan de kaak stellen om duidelijk te maken dat Nederlanders geen haat mogen zaaien maar als je wil weten waar de Jodenhaat vandaan komt dan moet je de koran lezen.

     Wat bij mij ook een rol speelt is het feit dat kritiek op de islam mij direct in het kamp van Geert Wilders plaatst en met islamfobie wordt afgedaan, een afkeer en zelfs haat voor alles wat met de islam te maken heeft. Dit is in het geheel niet waar. Ik durf ook te beweren dat zeker voor vijftig procent de islam bestaat uit onderwerpen die mij erg aanspreken en waar ik het volledig mee eens kan zijn. Dat komt omdat ik een ‘heilige der laatste dagen’ ben en op het gebied van ongehuwd samenwonen of homofilie om maar wat te noemen ben ik het volledig met de islam eens. Alleen ben ik tegen de lijfstraffen die de islam op homofilie en ongehuwd samenwonen toepast.