7.1.2015!

We weten het vast nog wel. Twee gemaskerde mannen lopen de redactie van Charlie Hebdo binnen, en richten een bloedbad aan. De wereld stond op zijn kop.

Iedereen die belangrijk was in Nederland zocht de microfoon op, om hun afschuw uit te spreken. De vrije mening, daar stonden zij voor!

Maar waar zijn al die media, geile egootjes gebleven!

De oude man heeft gesproken. Niet de Pluis, maar een andere demente deur. Opa Derksen.

Een paar walgelijke uitspraken, en de wereld is te klein. De voorman van de Roze Leeuw noemt Opa Johan een makkelijke zondebok en de Minister wil in gesprek met Opa JD. En Opa JD zelf? Die interesseert het allemaal geen bal. Neefje J. de Mol lacht zich een breuk, omdat het allemaal heel goed is voor de kijkcijfers.

Schijnbaar is de totale vrijheid van mening onmogelijk, zo on Nederlands.

Wie bepaalt nu, of het de vrije mening is?

De wetgever? Nee, die houdt een schijnvertoning en alles loopt met een sisser af om de samenleving niet verder te ontwrichten. Een paar rel nichten? Ook niet, die kunnen tegen een stootje en ze hebben Greet en Gordon als knokploeg achter de hand. De Politie? Zeker niet ondanks dat hun baas, de grappige Grappenhaus, tegen heel Nederland blijft roepen om vooral- over van alles en nog wat aangifte te doen. Maar de Police geen mankracht heeft om grote monden te bekeuren en boerka dames te tackelen.

Dus wie bepaalt of er sprake is van een vrij mening?

Een beeldscherm, een paar toetsen en ontevreden geesten! Zo simpel is het.

Je hebt in Nederland vandaag de dag meer last van een vlogger Blogger dan van een flippo terrorist. Meer last van een nieuwe release, de gefrustreerde tik bokken en geiten in de trein, dan van de Wilders roeptoeter met zijn minder minder rijmpje.

De vrijheid van mening is door eeuwen heen altijd een bron van emoties geweest. Maar er WAS, altijd de onbeperkte ruimte voor een vrij geest. WAS!

Vandaag de dag is Nederland het tweede Vaticaan. Ik bedoel niet dat wij kindjes wippen, omdat het volgens een boek allemaal kan en mag. Nee, ik bedoel dat er opgeroepen en opgevoed wordt, om de preutsheid weer innig te omhelzen.

Zelfs Amsterdam wordt preuts. Moeke uut Twente, Wethouder Sharon D, wil niet meer dat er ’s-Nachts gevaren wordt in de grachten. Prima mening, waar geen enkele Mokumer zich aan zal houden. Die kleine weet nog niet hoe werkt in de grote, enge stad. Gooi op zondag de Goffert in Nijmegen dicht vanwege de zondagse rust, en de kleur van de gele jasjes zullen verbleken.

Ut sementem feceris ita metes, zoals je zaait zul je oogsten. Dus Opa Johan, blijf fier overeind, want het mag en moet. Althans, vroeger was dit wel zo!

De Pluis.

PS: vrij recent heb ik de vrijheid van mening toegepast. Heb ik een Gemeente manager verteld dat zij het intellect heeft van een lantaarnpaal. Nu wordt mijn contract niet verlengd. Johaaaaaaaan,  waar ben je?