Ik tokkel rustig door het Zeeuwse landschap. Zo nu en dan een huis, een boerderij en de wind die zijn best doet mij van de motor af te blazen.

De teller  geeft aan dat ik ongeveer 55 kilometer per uur rij en een andere teller geeft aan dat het tijd is voor een rokertje .

Ik strek de benen en tuur een beetje voor mij uit. In de verte komen twee fietsers aangereden. Op het moment dat zij mij passeren blijven de blikken op oneindig en is de stilte mijn cadeau.

Prachtig, in vol ornaat op weg naar iets of iemand. Een beetje openluchtmuseum en een beetje truttig, leuk.

Kickstarter uitgeklapt, een ferme schop en daar gaan we weer. Op weg naar Achterhoek.

Eenmaal thuis aangekomen bak ik een vijftal eieren en leg ze ten ruste op een drietal boterhammen. Wat garnituur erbij zoals mosterd, vier augurken, een straal ketchup en een stevig klodder Zaanse saus.

De krant erbij, en gelijk krijg ik te lezen dat elke 8 jarige als een Zeeuws meisje aangekleed naar school toe moet en jongetjes als Bartje van de bruine bonen eruit moeten zien, omdat de leraar misschien van de leg kan raken.

Artikel na artikel wordt er aan het nieuwe volksvermaak besteed.  Het overtreft het geschreeuw van Oom Donald D. Trump, het beledigen van een staatshoofd en dat de Chinezen 1 % van de Australische grond gekocht hebben.

Bijzonder, heel bijzonder.

Een groot deel van mijn mede Burgers haat een hoofddoek, moet niets hebben van bedekte delen van het lichaam, vindt geloven gevaarlijk en wordt daarin ondersteund door clans als VVD, PVV en al hun exen die ook zo graag in de wereld Draait door willen komen.

En zie hier, een God straft onmiddellijk.

Leraren worden nu afgeschilderd als perverse mannetjes die naar het schijnt de hele dagen op een hele speciale manier naar kinderen kijken. Gedverdemme, dit kan echt niet. Een Katholieke school in het Haagse heeft schijnbaar last van hitsigheid, dus daar zijn de te korte rokjes en naveltruitjes die  door de pubers gedragen worden verboden op straffe van ajuus paraplu.

Dus ordentelijk, allemaal hetzelfde, hoog, bedekkend en vooral niet te uitdagend anders zijn de rapen gaar.

Dit land is voor een deel knetter gek! Het einde der tijden is vast nabij.

Als anderen,  kinderen ouders verzorgers een “smaak” gaan opleggen dan lust ik er nog wel een paar. Komt ie….

Politici altijd in zwarte pakken of in een lange rok, De koning moeten elke dag zijn kroon op, in Zeeland introduceren we de Boerka, Leraren standaard een leesbril op met halve glazen voor een streng uiterlijk en de presentatoren van RTL Boulevard allemaal een kartonnen doos op hun hoofd gedurende de uitzending. Alle homo’s in roze kleding, alle niet homo’s in oranje kleding en de Politie allemaal op de fiets met een Duitse helm op. Vrouwen mogen niet meer deelnemen aan het arbeidsproces en mannen lezen standaard om zes uur ’s-Avonds de krant omdat hun vrouw de afwas doet. Tante Corry praat niet meer over seks op de televisie dus die verbannen we naar een Italiaans schiereiland en van alle kerken en moskeeën maken we in het kader van de wederopstanding mini shops, waar de gewone man en vrouw allerlei afgekeurde meuk kan kopen. Iedereen die een uitkering heeft krijgen een ketting met een bal eraan vast om hun enkels. En voor alle ambtenaren maken we speciale wijken om te wonen met een slagboom er voor en een foto van de Burgemeester boven de voordeur.

Zeg, alle gekheid op een stokje.

De gekkies die zich bezighouden met hun eigen frustratie tarten elke vorm van vooruitgang en misbruiken hun macht. Dus hoppa, de mijnen in en boeten maar, in gepaste kledij. Dat zal ze leren!

De Pluis