Mag ik eerlijk zijn? Het zijn er eigenlijk twee…

Wat nou als… dat is altijd een gevaarlijk begin. Want het is niet zo, en zou ook waarschijnlijk nooit zo gaan zijn, aangezien dingen toch altijd anders lopen dat dat je gedacht had. Tenminste bij mij is dat altijd zo, maar dat terzijde.

Nou daar komen ze hoor..

Wat nou als…ik voor de rest van m’n leven single blijf? Daar moet ik soms smakelijk om lachen. Ik voor de rest van mijn leven single? Haha, laat me niet lachen! Nooit meer iemand waar ik dolverliefd op ben, waar ik mee kan lachen (en op z’n tijd ook huilen) en leuke dingen mee kan doen? Nou dat lijkt me sterk. Maar toch…
Wat nou als… ik voor de rest van mijn leven… single blijf?…
Nou…uhmm…zucht…wil ik niet…help… nou ja, dan zoek ik mijn uitdagingen wel buiten een relatie, …denk ik. Dan ga ik me storten op een carrière, bedenken en uitproberen wat ik leuk vind, vooral heel divers en uitgebreid. Natuurlijk wel contacten blijven houden met vrienden en familie, nieuwe mensen ontmoeten, en vooral vrolijk blijven lachen. Zo, pfff…nachtmerrie getackeld!

Maar is dat dan mijn ergste nachtmerrie? Nou, tja.. Het is er wel eentje… maar nee… het is niet mijn ergste nachtmerrie. Mijn ERGSTE nachtmerrie gaat als volgt:

Wat nou als… ik de man van mijn dromen tegenkom? Help, help…dan sla ik dus echt op tilt!
Wat nou ALS ik DIE man tegenkom…
…En ik dan niet durf, of, nog erger, …hem niet herken?
Of dat ik wel durf en hem wel herken, en dat we heel gelukkig zijn (en bedenk daar dan maar allerlei bloemetjes en bijtjes bij)?
O,jeetje…help, help.
Wat nou als… ik me weer kwetsbaar durf op te stellen, ik weer fouten durf te maken, ik weer ruzie durf te maken, discussies durf aan te gaan en toch van iemand kan blijven houden… Ik mezelf durf te geven, zonder er iets voor terug te willen, ik ervoor durf te gaan, zonder te weten waar ik uitkom… Afhankelijk durf te zijn van wat een ander wil, denkt en voelt, afhankelijk durf te zijn van wat ik zelf wil, denk en voel voor die ander, voor mezelf?… Mijn eigen mening te durf te geven, zonder bang te zijn niet goed genoeg gevonden te worden… Mezelf durf te zijn zonder muurtjes? AAAGH! Dat klinkt als een nachtmerrie…

Zucht…Een meisje mag toch dromen (of nachtmerries) hebben???