Morgen moet deze column, samen met de rest van dit nummer, naar onze nieuwe corrector. Laat ik mijn situatie even beschrijven: ik zit aan mijn bureau met links van me een grote dosis ice-tea, heb onder mijn ogen wallen even groot als een walvis en heb een lichte stress omdat ik dit nummer nog voor de helft moet lay-outen! Oorzaak? Wel, de afgelopen weken (en eigenlijk vooral de weekends dan) waren zeer vermoeiend.

De leuke feestjes en het laatste festival van het seizoen hebben ervoor gezorgd dat ik nu dus compleet uitgeput ben. Maar je leeft maar één keer en dus neem ik die vermoeidheid er dan maar bij. Ik ga steeds met dezelfde groep vrienden naar feestjes en festivals, altijd dolle pret dus! Ik ga nog maar zo’n twee à drie jaar uit en ben niet van plan om de fuiven, festivals, … snel vaarwel te zeggen. Gênant is het wel als je een leerkracht tegenkomt op zo’n evenement. Hoe moet ik mij dan gedragen? Eens mooi glimlachen of gewoon doorlopen? Er staan me nog een heel aantal kleine en grotere feestjes te wachten, dit schooljaar.

Het leven van een student is best wel zwaar! Gemiddeld acht uur les per dag dag, als je thuis komt nog eens werken en voorbereiden, je hobby(’s) blijven uitoefenen en dan spreek ik nog niet over de vaak vermoeiende weekends! Misschien zou ik het een beetje rustiger aan moeten doen? Ach, we zien wel. De herfstvakantie is er bijna, dus laat ik er dan maar eens goed van profiteren (ook al ben ik op cursus…)!