Het wordt geloof ik een beetje druk in de opvangcentra. De stroom vluchtelingen houdt maar aan.

Ook waar de Pluis woont zie je steeds meer prachtig, pratende gewaden rondlopen. Gezellig, voor de kassière bij de Jumbo. Wat al een over de datum chagrijn is en nu met enige regelmaat knalrood aanloopt.

Een beetje als de Jumbo tomaten, maar dan verpakt in een gestreepte blouse met de contouren van een paar stevige vetrollen.

De Politiek reageert, wat door de uitzending van een televisieprogramma komt. En roept stoer dat er geen vertrekpremies meer zijn voor een aantal vluchtelingen. En mevrouw de asiel advocaat roept dat dit weer niet mag. Ik ruik een relletje!

Mooi man!

Tussendoor slaat een bootje of wat om, met als gevolg het zoveelste menselijk drama. Onze politici roepen niks meer, want anders staan ze elke week met hun witte snufferd op mijn buis een potje zielig te doen. Trouwens, het is zomervakantie dus ergens op de wereld staat men de vogeltjesdans te doen. Nu even niet.

Geen premie krijgen lost niets op. Nou ja, misschien voor de sjoemelende ex NS bestuurder die een tonnetje of wat van Jeroen heeft gekregen. Of een Zorg bestuurder in de Achterhoek die voor 6 maanden werken minus één dag, anderhalve ton bijgeschreven krijgt.

Dus bij hen werkt de premie dan weer wel. Maar dat is vast wat anders.

Nu zijn wij in dit land toch al een tijdje de weg kwijt, maar we zitten nou toch echt met al die vluchtelingen in onze magen.

Ik bedoel, er is nauwelijks werk en de Tandarts die kiezen heeft lopen trekken in de woestijn gaat het hier als Zzp’r (zelfstandige zonder paspoort) net niet redden, schat ik zo in.

Huizen zijn er ook al niet, en de koekebakkers van de woningcorporaties gaan echt niet al de leegstaande panden omtoveren in gezellige huisjes. Want stel, stel dat het weet beter gaat, dan……….

Ik denk overigens wel, dat een flinke zak met geld zorgt voor glimlachende bestuurders van de woningcorporaties. En het past prima in het jaarplan over maatschappelijke verantwoordelijkheden, en staat ook nog hartstikke goed tijdens de vrijdag borrel.

En volgens mij kan de DNB best een mailtje sturen naar de Munt, om wat euro’s bij te drukken. Een simpele mail, meer is het niet. Zijn ze best wel gewend om in stilte te doen.

Vertrekpremies! Ben benieuwd wanneer de Pluis gebeld wordt. Ik bedoel: ben op leeftijd, een beetje allochtoon en heb moeite met gezag en macht. Het profiel voor een vertrekpremie dacht ik zo?

Ga ik lekker naar een warm land met een zak hondenvoer van 1000 kilo. Een ligstoel met een motorblad. Laat een huis achter en een bedrijfje. Oké, ik ga ook wel met de boot, zo ben ik.

Ik zou zeggen, beeeeeeeeeeeeeeeellen.

 

De Pluis

 

PS: ik mis zelfs mevrouw Verlinde niet, Jhon de boevenvanger ook niet en Man bijt hond, een beetje. En Roy Donders al helemaal niet, kutjong.