Bij mij thuis hangt de vlag halfstok. Die gaat pas weer normaal staan als het kabinet gevallen is. Volgens mij kan kabinet Rutte II bovenaan op het lijstje ‘slechtste kabinetten ooit’. Oke, ik moet toegeven dat ze van datgene wat ze beloofd hebben, veel hebben waargemaakt. Helaas is dat niet in het voordeel van de hardwerkende burger. Maar wie er nog het meest op achteruit zijn gegaan zijn de middelbare scholieren en de studenten. Ze hebben al zo’n zwaar leven. Gelukkig was er altijd nog iets wat hen opvrolijkte, hetzij roken of drank. Meneer Van Rijn vond dat echter niet zo’n goed idee, dus verzon hij een anti-kapitalisme wet; geen alcohol en rookwaar meer onder de achttien. Kijk, er zullen soms best jongeren tussen die meer dan twee kratten op een avond drinken. Dat is natuurlijk niet leuk als je de volgende ochtend nog naar school moet gaan. Maar om dan te zeggen: “Het mag niet meer!”? Beetje generaliserend meneer Van Rijn.

Maar het blijft niet bij deze ene anti-kapitalisme wet. De volgende komt er al weer aan , alsof het nog niet genoeg is. Mevrouw Jet Bussemaker leek het wel een goed idee om geen studiebeurs meer te geven. Aanspraak maken op je eigen belastinggeld? Het mag niet meer.

Helaas blijft het niet bij studenten. Nee, er moet nog meer genaaid worden. Doorwerken tot je 67e. Pensioen? Het mag niet meer.

Nu bijna iedereen de klos is moeten de kleine kinderen ook nog even genaaid worden. Ja, je raad het al; Sinterklaas. Het begon met; de lippen zijn te rood en te groot. Oke, dat is aan te passen. Vervolgens; dat kroeshaar is te discriminerend. Oke, dat is ook nog aan te passen. Maar zover aanpassen dat je een stroopwafelpiet en een kaaspiet overhoud? Nee, dat is te belachelijk voor woorden. Tevens is dit juist de reinste vorm van discriminatie. Een piet mag niet zwart zijn maar Sinterklaas wel blank? Iedereen mag meedoen behalve de goedhartige negerknechten?

Alles bij elkaar is het maar een verdrietige toestand. Dit weet ik wel, als het kabinet valt ga ik uit eten.