Vandaag werkt de Pluis thuis. Vanwege een zieke hond, die ik tot mijn kleine vriendenkring reken. Opdrachtgever boos, en begrijpt niet dat het Hondje voor de Pluis enorm belangrijk is.

Dus een columpje is een pracht alternatief voor een ontbrekend ontbijt en te hoge bloeddruk.

Vandaag is het Nepal dag, en is het schooien en bedelen begonnen.

De Banken schrijven vandaag niks over vanwege 1 mei: de dag van de Arbeid, en pakken met een glimlach op hun gezicht een dagje Ploumen-rente mee. Goed voor de goede doelen bonus, aan het einde van het jaar.

Een dagje Nepal met een prominente rol voor het Rode Kruis.

Met een Bestuurder die zonder blikken of blozen op televisie verteld dat hij 135.000 bruto verdiend en één van zijn voorgangers in 2008, 199.000 in the pocket had maar niet genoemd werd.

Zoals het hoort, volgens de afspraken van de Commissie van Herman Wijffels. De topman van de Rabobank die een Libor schandaaltje aan zijn broek kreeg en een wielerploeg had, die strak stond van allerlei oppeppers. Rode Kruis, Rabo medicijnen – een vriendendienst zoals vrienden met elkaar horen om te gaan, nietwaar!

Gelukkig verdiend Herman tegenwoordig zijn centjes met lezingen voor een betere wereld met af en toe een gastoptreden bij de Arie Boomsma gang, de EO. Een Bankier kan schijnbaar best wel veranderen!

Nepal dag.

We krijgen het niet voor elkaar om een bed, bad brood te regelen voor asielzoekers maar op afstand geven is beter voor de ziel. En je hebt er minder last van. Want een poster achter het raam is prettiger dan een levensecht, brabbelende ruikende asielzoeker als buurman. Gaan we niet doen.

De kindjes uit Oud Zuid bakken cupcackes voor Nepalezen, zeuren pappa aan het hoofd voor 100 euries anders komen ze niet op de radio of televisie. En mamma draagt een week lang tijdens het tuinieren en sherry zuipen een origineel Nepalezen omslagdoek. Heeeeeeeeeeerlijk joh, alles voor een betere wereld, nog een glaasje?

Nou, ik denk dat ook deze dag wel over zal waaien.

Ga effe wat kots opruimen van de Hond die ook een paar minuten naast de televisie heeft gestaan. En die nu al misselijk is. Ik begrijp hem als enige.

Op naar 5 mei dan maar, Bevrijdingsdag.

Elke onbekende grijpt nu al de kans aan om Sociaal Wenselijk gedrag te vertonen. Roel van Velzen trommelt een oude demente tante op die ergens in een zonnig oord ligt te rentenieren, en via Skype mij wijsmaakt dat allemaal heel erg was. Die waarschijnlijk zo van de leg is dat ze “denkt” dat Nepal een heerlijke likeur is. Tante toch…

Van Velzen, de hobbit die een groot deel van de dag bij een Mol op schoot zit, en zeurt om een hogere stoel. Die blij mag zijn dat hij de Tweede Wereldoorlog niet mee heeft gemaakt, anders stond hij nu op sterk water.

Gaan we weer zwaaien en vergeten dat de oude Bernard een scheve schaats gereden heeft, wat centjes kreeg van Lockheed en Greetje Hofmans buiten één van zijn deuren gezet heeft.

Waarin we ook vergeten zijn dat de Molukkers voorgelogen zijn over een terugkeer en de kindjes uit Oud Zuid in plaats van de cupcackes bakken, oranjebitter mogen gaan tappen. De kindjes zijn er maar druk mee.

CC is op 5 mei vrij. Die het zal het boeien welk verhaal er achter zit. Even niet in de file, geen gezeik van de Manager en lekker de hele dag aan de Port en de Detective-DVD. Die is voor even ook bevrijd, echt bevrijd.

Gelukkig is mijn Alex een ABC’ tje aan het doen en zie ik dat moeder de vrouw er vrolijk op los swingt. Die zijn ook voor even bevrijd. Vrolijke mensen, mooi weer, een beetje snoepen maar anders dan z’n Opa deed en een opkomende hoofdpijn, omdat hij binnenkort weer op de Dam moet staan wachten. Wat een leven, wat een leven.

Ik ga koffie zetten en de honden uitlaten.

Ik loop naar de televisie toe en zie dat het WNL nieuw e.o.a Nepalees gevonden heeft met de prachtige naam Ram Toedeledoki (of zoiets) met naast zich een blonde Pluizenbol die zegt dat voornamelijk de huizen instorten van de allerarmsten. 7,8 Op de schaal van Richter is best veel, en volgens mij flikkert dan alles in elkaar. Mijn wijlen schoonmoeder ging ooit eens spontaan op een houten stoel zitten.

7,8. En een kapotte stoel was het resultaat. En zij kwam niet uit Nepal maar uit Apeldoorn. Ik bedoel maar.

De miljoenen staan alweer op giro 555, en het jokkenbrokken kan gaan toenemen.

Weet u nog van de Tsunami? Ik weet dat er toen ook veel gegeven is. Ook voor de ellende. En met al het geld voor de tenten, medicijnen etc besloot de Indonesisch regering er ook een prachtige tolweg mee aan te leggen voor de allerrijksten. Dit is ook ontwikkelingswerk maar dan anders.

De NS poortjes in Rotterdam zijn dicht zodat je alleen voor een poortje een klap voor je kanis krijgt. Utrecht is met ingang van vandaag verboden terrein voor m’n oude bus en binnenkort ook voor Moslims, de politie kan schijnbaar niet omgaan met stress en heeft nu alle reden om met een borrel op mij te laten blazen en in Duitsland heeft een man 2 jaar lang met z’n dode moeder samengewoond, zoals zo velen. Allemaal, bijna bevrijd.

Ik kijk effe op m’n prachtig, beschadigde Samsung S met te laat aangeschafte beschermhoes.

Godver, de FBTO heeft het eigen risico van de rekening afgeschreven. Sorry, de Pluis kan effe niets doneren en viert Bevrijdingsdag met zelf gebakken ovenfriet, 4 frikadellen, een glas siroop en een zak hondenvoer.

Oh ja, ik ben jaren geleden al bevrijd. Heel veel jaren geleden….Hoezee, hoezee, hoezee.

 

De Pluis