1 april, de dag dat men elkaar in de maling kan en mag nemen. Een aloude traditie….

 

Voor mij heeft 1 april toch een hele andere betekenis.

Sokken en 1 april zijn voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden ­čÖé

Wat? En waarom dan wel?

Omdat ik vanaf die dag sokloos door het leven ga, tot het einde van de zomer!

Heerlijk om de winter op die manier van me af te schudden.

 

Sokken…..een noodzakelijk kwaad. Zeker die sokken met zo’n irritante dikke naad bovenop. Zit voor geen meter in je laarzen, waardoor je de hele dag met een vervelend gevoel aan je voeten rondloopt.

En waarom vallen er altijd gaten in mijn sokken? De rest van mijn kleding heeft dat euvel helemaal niet, of m’n kat moet weer zo nodig een manische bui hebben. Sokken voor mijn kat zou een idee kunnen zijn!

Ik heb ooit eens opgeteld hoeveel sokken er per jaar hier gewassen worden. Hier betekent bij 1 ouder met 2 kinderen, en we hebben het natuurlijk over een gemiddelde.

Komt ie: 3 paar sokken per dag, is dus 21 paar sokken per week, 1.095 paar sokken per jaar, oftewel 2.190 sokken per jaar. Jee, je zou haast denken dat ik meer sokken dan schoenen heb.

En ja, bij mij blijven het nog tweetallen na die tijd. In tegenstelling tot de verhalen die ik regelmatig hoor over sokken die met 2 in de wasmachine of droger gaan, en waar op de een of andere miraculeuze wijze er maar eentje uitkomt…. bijzonder ­čÖé

Kan trouwens wel lastig worden voor me dit jaar. Het weerbeeld nodigt helaas nog niet echt uit om blootsvoets in schoenen te gaan, meer kans op wintertenen met deze temperaturen…..

Word ik de held op sokken maandag 1 april?