Iedereen kent ze, menigeen heeft er een oordeel over, en veroordeelt het zelfs….

Knipperlichtrelaties, wat houdt het precies in?

De begrippen ‘aan’ en ‘uit’ zijn in een normale relatie duidelijk.

Maar een relatie, waarin twee mensen niet zonder en niet met elkaar kunnen, is niet gemakkelijk. Beide partners hopen dat het ooit wel goed zal gaan, en die hoop is een nobel streven, maar niet realistisch.

Volgens vele therapeuten een dusdanige relatievorm, dat je er maar beter zo snel mogelijk een punt achter kunt zetten. Eenmaal aan/uit geklooi, blijft aan/uit geklooi!

Mijn knipperlichtrelatie is abrupt gestopt door zijn overlijden in januari jl. Is ook een manier om er een punt achter te zetten, cru gezegd.

What if…. hij nog had geleefd? Waren we dan beiden weer in die valkuil gestapt? Weet ik niet, maar ergens ben ik blij dat hij er niet meer is. De keuze wordt me zo wel makkelijk gemaakt. Maar uiteindelijk is het rouwen er niet minder om!

Natuurlijk mis ik hem! Het heeft er niets mee te maken of we nu wel of niet in een relatie met elkaar zaten. Meer met het feit dat hij als mens voor mij wel degelijk toegevoegde waarde had, het simpelweg mijn vriend was, ik hem de hartstilstand niet had toegewenst, zeker gezien het feit dat hij op veel te jonge leeftijd is overleden. Dit terzijde.

Wat is het toch met stellen die elkaar kwellen, om welke reden dan ook, bij elkaar blijven, tegen beter weten in?

Het schijnt dat de destructieve wijze van communiceren de basis is van deze vorm van relatie.

Vertel mij wat…..grinn…. geldt dat eigenlijk niet voor iedere relatie? Te weinig communiceren? En dan vaak ook op een man/vrouw manier, dus….. planeet X verhalen….

Voor de liefhebbers van ons planetenstelsel…..planeet X, de 10e planeet van ons stelsel, naar alle waarschijnlijkheid te zien in juni 2013….. zie http://www.gewoon-nieuws.nl/2013/03/aanstormende-planeet-x-vanaf-juni-2013-zichtbaar-op-noordelijk-halfrond/#.UYQ121pdXZg (nee, geen broodje aap verhaal)

Ik heb altijd gedacht dat teruggaan een kwestie was van bijvoorbeeld veilig en vertrouwd zijn met de ander, wellicht angst voor het onbekende? Angst om alleen te zijn? Financiële achteruitgang? “Vrienden” of kinderen van de ander kwijtraken?

Man, man, man…. het weer opnieuw iemand leren kennen…weer je levensverhaal van voren af aan vertellen…. zucht…. 🙂 weer op en top gekleed gaan, scheermesjes die weer voorradig dienen te zijn, ineens weer denken “oh fock, waar is die leuke en sexy bh…?”, schoenen met dusdanige hakken aantrekken waarbij je ze na 2 dates alweer de kast in wilt flikkeren….pfffff, wat een gedoe!! 😉 En we trappen er allemaal weer in!

Heerlijk die joggingbroek, sloffen, en stoffig shirt…….. niets hoeft, alles mag!

Door de destructieve manier van communiceren binnen een knipperlichtrelatie ontstaat onrust, ruzies, in heftiger mate dan bij andere relaties, waardoor vertrouwen een deuk krijgt.

Hierdoor ontstaan littekens, die er altijd zullen blijven, en geen plastisch chirurg die dit kan herstellen.

Zonder dat vertrouwen is er geen basis voor een normale, stabiele relatie.

Es gibt Grenzen! Gelukkig leren we ook hiervan, en nemen dit weer mee in een volgende relatie, waarbij de valkuil weer net zo groot is als bij de vorige……. we struggle on…. 🙂

Gegroet,
Marloes