De titel doet wellicht iets anders vermoeden. Althans, voor degenen die Marloes kennen……

Niets is minder waar.

Marloes is eigenlijk een beetje in de war. Ze zit in een tussenzone, zogezegd. Ze weet het even niet meer.

Deze Marloes, die al jarenlang regelmatig het hart op de tong heeft, hellig (zo’n mooi woord) kan worden omtrent allerhande, soms triviale kwesties, rechtvaardigheid zeer hoog in het vaandel heeft staan, is een beetje beduusd en boos tegelijkertijd.

Marloes is een aards type. Staat normaliter met beide benen op de grond, is zelfstandig. Heeft een hekel aan soft gedoe, geleuter, bla bla verhalen (de “lucht”kastelen), oneerlijkheid, heeft soms weinig geduld, soms een attitude, wil nog weleens drammerig/belerend overkomen, pffff. Houdt van structuur, planning. Regelnicht pur sang, resultaatgericht. Wil soms op vragen antwoord, waar geen antwoord op te geven is.

Daarnaast houdt Marloes van gezelligheid, is een gevoelsmens, houdt van mensen (dierbaren) om haar heen, kaarsje, wijntje, lekkere hapjes, op tijd een etentje buitenshuis, heeft absoluut ook haar onzekerheden, heeft een “open” rugzak, kan zorgzaam zijn, houdt van kinderen (niet alle !!), is dienstbaar tot op zekere hoogte, es gibt Grenzen, wil harmonie, romantiek, respect, en is humorvol. Soms tegenstrijdig als de pest….. hoe menselijk, lees eigenlijk Marloes eigen.

En dan… ineens voor de tigste keer een tegenslag. En niet zomaar eentje. Marloes is terug bij af. Stoer als ze is, doet ze luchtig en laconiek, en pakt het leven weer op, zoals ze altijd heeft gedaan.

Maar dit keer is het moeilijk, zo eerlijk is ze wel. Moeilijker dan ze dacht. Muren worden weer opgebouwd. Logisch ? Dom ?  Vul maar in. Ze is ook boos. Onverklaarbaar wellicht, maar ze is het wel. Zoals eerder gezegd, ze weet het even niet meer. Schiet haar maar lek, zou ze zeggen.

Dus Marloes is back in business, met schrijven welteverstaan.

Het helpt haar, van zich afschrijven, met taal bezig zijn. Virtueel communiceren, lekker veilig…….

Gegroet,

Marloes