Het is vrijdagmorgen. Man, wat heb ik slecht geslapen. Een ziek familielid en het feit dat sommige gebeurtenissen hard bij mij binnen komen, zorgen voor de nodige dromen, koffie en peuken.

Ben al heel vroeg achter de computer gekropen om een steun in de rug, mail te sturen aan Mevrouw Vanessa Evers, Professor. Die zo dapper geweest is om haar mond open te doen over, wat haar is overkomen. Seksuele intimidatie!

Wat is er toch aan de hand in de geile mannen hoofden? Waarom komen de mafkezen weg, met hun grensoverschrijdend gedrag.

Lees u even mee? Paul Depla = Burgemeester in Heerlen. Ruud Lubbers = ongeschoren kruisvader, Robbie Oudkerk = legale huisarts de nu overal aan mag komen. Harry Bommel = Politicus met voorbeeldgedrag. En zo gaat het maar door.

In de Dojo kom ik sportief in aanraking met o.a. “verwonde” vrouwen. Angst, hulpeloosheid, frustratie, verdriet, wanhoop en onmacht. Werkgevers die zaken onder het tapijt willen schuiven. En vrouwen die maar een modus moeten zoeken om met hetgeen hen is overkomen, om te gaan.

Ik train met oud en jong wekelijks in een Dojo, en laat o.a. zien en ondergaan wat respect naar de ander betekent.

Niemand komt in mijn Dojo letterlijk weg met mijn definitie van respectloos gedrag. Oud of Jong. Man of vrouw.

Ik ben boos als ik de verhalen lees en aanhoor, wat met name de mannen zich kunnen veroorloven.

Vrouwen moeten pepperspray bij zich hebben, op hun kleding letten, niet te lang naar de ander kijken en zich vooral bewust zijn van het feit, dat er een fysiek verschil is tussen mannen en vrouwen.

Fuck it. De man is het probleem, en niet de vrouw!

Weerbaarheid is in deze knots gekke wereld een must. En ja, je moet praten, overleggen en luisteren. Maar soms ook helemaal niet.

Ja, ja hoor ik sommige denken: hij roept op tot geweld. Dikke middelvinger naar hen die dit willen denken.

Spreek je uit over wat je is overkomen is. Noem de naam van de dader en waar ze werken. De schandpaal is effectief en doeltreffend. Privacy? Het is maar een woord.

Dan moet ik denken aan de vrouw waar ik recent mee gesproken heb en vadertje Overheid dient. Een jong, intelligente vrouw die het maar moet uitzoeken en zelf een oplossing moet bedenken. Stel je toch eens voor dat meneer de Manager imago schade oploopt?

Dan denk ik: wie moet er eigenlijk met de Sensei in de Dojo zijn? U toch ook hoop ik. Ush…