De verkiezingstijd is weer aangebroken en alle politieke paradepaardjes worden weer van stal gehaald om hun blijde boodschap te verkondigen. Het enige verschil met jehova getuigen is het ontbreken van de voet tussen de deur, zo dichtbij willen de heren en dames politici net niet komen, want stel dat je echt lastige vragen gaat krijgen. Ik hoor dit wereldvreemde keurkorps teksten uitkramen die in schril contrast staan met het uitgevoerde beleid van de afgelopen jaren. Zie een guitig, baldadig, studentikoos type met kekke bril en openstaand overhemd die straalt van oor tot oor, en aandacht vraagt voor zijn persoonlijke missie die hij heel graag afmaakt, om dit land nog beter te maken. Ik vraag mij af of dit lulletje rozewater, genaamd Mark, wel weet hoe ons land de laatste paar jaar onder zijn hoede is afgegleden tot het land van 17 miljoen mensen, met zijn allen naar de voedselbank, een zoon die kent zijn vader niet, die zit weggestopt in het verzorgingsgesticht. Een land waar het eten slechts nog een broodje kaas is.

Volgens deze blakende, net van jeugdpuistjes genezen blaag, hebben hij en zijn mede struikrovers, ervoor gezorgd dat ons Nederland weer beter uit de crisis is gekomen, dan we erin gegaan zijn. Dit zal dan enkel gelden voor zijn “vrindjes” bij de familie van Oranje-Nassau die door schimmige belastingdeals jaarlijks rijker en rijker worden, of voor de medewerkers van diezelfde belastingdienst die met een zeer royale handdruk vrijwillig mogen vertrekken, ook al is hun pensioen gerechtigde vertrek zeer aanstaande. Hoe leg je dit uit aan al die mensen die gedwongen hun baan verloren bij alle mega faillissementen, en met een fooi de straat op geschopt werden na jaren trouwe dienst. Hoe verpak je dit in een verkiezingspraatje beste Mark ? Ik wil je alvast best wat voorzetjes geven, voor een goed geschreven verkiezingscampagne.

Beste medelanders, ja ik zeg medelanders want Nederlanders zijn wij allang niet meer, daar hebben wij politici de afgelopen decennia wel voor gezorgd, waarvoor geen dank. Ik sta hier met trots voor u om mijn visie over de toekomst van Medeland met u te delen. Wij zijn altijd een voortvarend handelsland geweest, wat ons een goede naam over de hele wereld heeft bezorgd. Deze eeuwen van spitsvondigheid, ontdekkingen en veroveringen die ons de naam handelsnatie opgeleverd hebben, waren natuurlijk volkomen ridicuul want wij kunnen geen handel drijven in ons uppie. Wat de afgelopen eeuwen ons hebben laten zien is dat wij een baas, genaamd Brussel, boven ons moeten hebben om ons te leiden, en onze bestedingen te bepalen. Wij zijn, en dit zeg ik u met trots, een volgzaam land wars van het voortouw nemen. Ikzelf geef hierin hopelijk het goede voorbeeld, dit heb ik voor de kenners onder andere gedaan in de kwestie van de opsporing van de daders van het neerhalen van vlucht MH-17. Dit beste medelanders is politiek 2.0, het braafste jongetje van de klas wezen. Dat je daardoor nooit een vriendinnetje zal krijgen daarin zal ik zelf ook het goede voorbeeld geven.

Ik accepteer dat onze zorgkosten onderhand door het dak dreigen te gaan, om redenen die heel eenvoudig op te lossen zijn, maar ik wil niet altijd voor de eenvoudige weg gaan. Ik begrijp dat er spookrekeningen zijn die inmiddels gezamenlijk in de miljarden lopen, weet dat de top van de zorgverzekeraars exorbitante salarissen ontvangen en hun maatschappijen miljarden winsten boeken en ik begrijp dat medicijnen hier soms tot 5x duurder zijn dan in de ons omringende landen. Maar beste Medelanders, regeren is ook vooruit zien, en ik voorzie nu al een mooie baan voor mijzelf bij één van deze bedrijven na mijn politieke carriëre. Netwerken en liegen zijn basiselementen waarover je moet beschikken om een goed politicus te zijn, en ik zal mij hierin van mijn beste kant laten zien voor dit mooie Medeland. Mijn slogan in deze is: waarom 1 paar handen meer aan het bed, dit gaat ten koste van mijn latere pret.

Wij leven in een fantastisch land, beste mensen, alles is hier goed geregeld. Het eigen risico wordt sowieso afgeschreven, of je gezin te eten heeft of niet. Over efficiëntie gesproken. We hebben banken waar ons geld niet meer veilig is, maar contant geld moet toch verdwijnen, daarmee kunnen wij u niet in de gaten houden. En welk land ter wereld kan zeggen dat er de laatste jaren zoveel banken bijgekomen zijn. Dat er enkel voedsel te krijgen is mag de pret niet drukken. Als uw geld verdwijnt bij de bank, krijgt u van ons voedsel als dank.

U ziet beste Medelanders dat ik aan alle lagen van de samenleving denk. Ik zorg dat rijk rijker wordt en arm armer, je moet tenslotte wel doelstellingen hebben. Mocht u nou echt geen plaats meer in onze samenleving hebben, wat mij stug lijkt want in tegenstelling tot wat men zegt valt er voor dit kabinet nog genoeg te plukken van een kale kip, dan is mijn toekomstvisie : na je pensioen gelijk onder het groen. Mede daarom zijn wij nu met een wet bezig die het mogelijk maakt dat mensen die het niet meer zien zitten onze samenleving kunnen verlaten. De voorwaarden om u dit gevoel te geven zijn wij als regering al een paar jaar aan het scheppen.

Deze visie zorgt ervoor dat er geen overbevolking komt, geen volle verzorgingstehuizen en geen onbetaalbaar zorgstelsel meer. u zult begrijpen dat de pensioenleeftijd hiermee flexibel wordt want de ene persoon valt nu eenmaal eerder om dan de ander. Bijkomend voordeel is dat wij onze goed gevulde pensioenpotten direct aan Brussel kunnen geven wat ons weer het braafste jongetje van de klas maakt, en daarmee is mijn visie en boodschap rond. Ik vertrouw erop dat ik u met deze visie nog een aantal jaren mag leiden, zodat ik met een gerust hart kan slapen.

Ja hoor meneer de Premier slaap zacht. Wij doen dat zeker niet.