Wij kunnen inmiddels niet langer doen alsof er niets aan de hand is. Heel het nieuws staat er inmiddels vol mee. Sinterklaas, ook wel bekend als De Goede Sint, Sint Nicolaas en de Goedheiligman, is volgens de Verenigde Naties niets meer dan een racist die enkel negers in dienst heeft en er duidelijk op uit is op een gewelddadige manier de lage landen ofwel het Koninkrijk der Nederlanden over te nemen. Wij van de Zwarte Pieten Partij (ZPP) maken ons enigszins zorgen over de normen en waarden van de VN. Waar we, zoals in de woorden van mijn collega, de heer Wilders, niet enkel de schoothond van Europa zijn, zijn we kennelijk ook de Amandel van de wereld. Niet de goede amandel zoals gebruikt in marsepein maar de slechte imitatie soja zooi zoals supermarkten deze gebruiken om kosten te sparen.Mevrouw de Voorzitter, wij van de ZPP zijn niets meer dan hard werkende krachten in gympies die over daken rennen om ‘s nachts alle kindertjes van Nederland, Luxemburg en een deel van België te voorzien van speelgoed, suikergoed en ander -goed. Maar enkel als ze zich afgelopen jaar gedragen hebben wat allemaal beschreven staat in het grote boek van Sinterklaas. Wij zijn de brengers van een gezellig begin van de winter en plezier in donkere dagen. De kinderen zingen liederen in plaats van elkaar de hersens in te slaan. Ze zetten hun schoen en gaan vroeg naar bed zodat wij ze ‘s nachts kunnen vullen met leuke dingen en misschien een stoel ondersteboven achter laten om te laten zien dat we geweest zijn en zelf eigenlijk nooit opgegroeid zijn.

Mevrouw de Voorzitter, wij hebben via de media te horen gekregen dat de Goedheiligman niets meer is dan een slavendrijver, en wij dus eigenlijk negers zijn die onderdrukt worden. Ver van de hedendaagse waarheid natuurlijk maar daar kom ik later op terug. Weten deze mensen dan immers niet dat Sint Nicolaas een legende is? In één van de verhalen stopt hij stiekem goudstukken in de schoenen van de dochters van een arme vader, zodat ze een bruidsschat konden leveren en de dochters niet in de prostitutie of nog erger, de slavernij terecht zouden komen. Maakt dit hem niet eerder een symbool van vrijheid en gulheid? Mevrouw de Voorzitter, hoe zou ik worden genoemd wanneer ik voor een boer zou gaan werken? Een “boeren knecht” geloof ik? Zijn boeren dan ook racisten en onderdrukkers of krijgen deze “knechten” een eerlijk salaris?

Daarbij, mevrouw de Voorzitter, hoe zit het met alle vrijwilligers in de economische sector? Alle mensen die zonder betaling werken, zijn dat ook slaven? Alle oude dames in het verzorgingstehuis met een kop koffie en een luisterend oor, of de vrijwilligers in de voedselbank die elke dag zwoegen om mensen te eten kunnen geven? Zijn dit slaven? Of gaat dat alleen op wanneer iemand een donkere huidskleur heeft? Mevrouw de Voorzitter, met alle respect, maar wie is dan eigenlijk de racist?

De kinderen van nu weten beter, mevrouw de Voorzitter. Zij geloven mij immers wanneer ik zeg vroeger een blanke man geweest te zijn. Roet is een naar goedje die erg moeilijk schoon te maken is. Mijn werkkleding is even zwart maar die draag ik alleen in de nacht. Wanneer we die leuke, gezellige intocht houden met de Goedheiligman trek ik mijn beste pak aan en draag ik mijn mooiste veer. Allemaal kleuren voor de kinderen. Omdat ze daar zo van houden en wij zo veel van hen houden.

Ik heb geen negerpenis mevrouw de Voorzitter. Dat mocht ik willen! Mijn pik is slechts zo groot als de gemiddelde blankemanspiemel en dat is logisch. Ik ga toch niet naakt door de schoorsteen kruipen? Mijnheer Wilders staat hier toch ook niet zonder een raar model haar omdat dit bij zijn imago hoort? Mijn complimenten trouwens, mijnheer Wilders. Ziet er weer lekker strak en wit uit vandaag. Of is dat racisme?

Mevrouw de Voorzitter, we hebben het hier over het Sinterklaas-feest waarin iedereen weer even tijd voor elkaar maakt in een veel te drukken maatschappij en wereld. Het is een feest van kleur, cadeautjes, snoep- en strooigoed. Mensen helpen de Sint door zelf ook wat leuks te bedenken, maken en kopen. In een tijd van economische problemen kan ik me niets slechters bedenken dan het afschaffen van een feest die de economie een booster geeft en mensen dichter bij elkaar brengt. Zolang ze zich maar niet druk maken over de kleur van mijn haar en de lippen van Lompepiet. Die zijn zo rood doordat hij ze open scheurt tegen de schoorsteen. Kinderen zien dat niet eens, die zien enkel mensen.

Dank voor uw aandacht.

-VLH