We hebben het allemaal over ons eigen geluk, waarschijnlijk begin je nu meteen te denken waar wordt ik gelukkig van? Wat maakt mijn geluk? Helaas vinden wij geluk in ons geld en alle andere materialistische dingen maar diep in ons hart zijn herinneringen, leuk werk en gewoon een goed bestaands recht hebben dingen die wij veel harder nodig hebben dan de wensen in ons hart.
Uit recent onderzoek blijkt dat wij ons steeds meer in schulden steken die wij niet kunnen dragen alleen om het aanzicht van een ander?
Al denk ik dat het steeds meer komt omdat er een hele generatie nu aan de slag mag gaan met onze toekomst die alleen digitaal geld kennen en niet meer OP=Op principe. Want ja, het geld is overal te halen.
Zelf zou ik wel weer eens uit dit digitale tijdperk willen stappen en terug naar een tijd voordat sociaal media een druk op mij legde om te doen laten overkomen dat mijn gras toch altijd groener is dan dat van mijn buren. Zijn wij nog wel echt gelukkig te krijgen?
soms betwijfel ik of waar geluk bestaat, want ik vraag mij af hoe je merkt dat je ECHT gelukkig bent?
Volgens mij worden mijn ogen juist altijd bevuild door de gelukkige miserie van andere, het vroegere principe van “ieder huisje heeft zijn kruisje”  zou wel weer eens wat in eer genomen mogen worden i.p.v. laten we lekker massaal onze vuile was buiten hangen.
Iedereen kent goede en slechte periodes in het leven.  Vind het een kunst en daag jou daarom uit met het volgende: lieg eens niet tegen mensen en doe alsof je leven niet mooi, prachtig of beter is dan dat van je buren. Gaat je vast niet lukken!
Ga eens klagen en blijf niet dragen. Neem het lot in je eigen handen en vooral neem genoegen met liefde en geluk en niet alleen je salaris die iedere maand gestort wordt of de nieuwe schoenen die je net gekocht hebt. Help elkaar weer eens wat meer zonder dat er iets tegenover moet staan. Er zijn nog altijd mensen die dat geld niet hebben maar wel de hulp nodig hebben. Geef eens meer terug dan alleen maar nemen.
Met trots en opgeheven hoofd zal ik daarom het leven tegemoet gaan lopen in plaats van weglopen van mijn geluk , want het ligt er niet eeuwig te wachten.  Ik ga het principe invoeren door jou lach, lach ik ook en deze geef ik verder aan mijn levens genoten.