Schat ik in, als het gaat over het avondvullende onderwerp “radicalisering”. Nu weer Haagse Harry Aartsen die bang is, en loopt te gillen dat het Rijk het maar moet oplossen. Wat niet kan, want die trekt zich namelijk terug en dondert juist alles bij een Gemeente op het bord. En trouwens, Haagse H.A. kon ook prima een nieuwjaarsreceptie van twee ton voor zichzelf organiseren, dus dit moet ook wel lukken dacht ik zo!

Vervolgens zie ik een de man die werkelijk de uitstraling heeft, die het best past bij een commercial van de DELA en een achternaam heeft die elke lingo wereldkampioen van zijn voetstuk stoot. De Burgervader uit Zoetermeer, de weledele gestrenge heer C. Aptroot. Die zeer serieus op mijn televisie verteld dat hij een aantal ambtenaren op cursus heeft gestuurd om radicalisering te “ leren” herkennen. Zeker, moeten ze wel een T shirt aanhebben met de tekst: Ich bin ein radikaale. Flikker toch op man. Diezelfde ambtenaren die van de Ombudsman in 2013 te horen kregen dat ze richting de Burger, ontkennen, negeren en achteraf informeren. Nee, de cursus maakt het allemaal een stuk veiliger!

Waar maken die gasten zich nu allemaal zo druk over?

Als je iets fout doet pak je iemand op, zet hem voor de rechter en al naar gelang de uitspraak gaat de deur van het schavot open/dicht of de deur van de uitgang richting de Maatschappij, open/dicht. Zo simpel is het, dit is namelijk afgesproken.

Maar de beide heren hebben een trend gezet, ik beloof het u. Morgen wordt het in de kranten smullen geblazen als de Burgervaders elkaar vanavond gebeld hebben, en in colonne richting the one and only Dutch James Bond rijden, 006,5 Mr. Opstelten. Met onder zijn bureau Mr. Money Penny, Dickie Schoof. Zandzakken specialist van het eerste uur. Alwaar de Burgervaders collectief gaan huilen.

En 006,5 heeft al genoeg gezeik aan z’n kop, want bij de Politie is het ook al een zooitje. En hij moet ze wel dagelijks en persoonlijk spreken, want hij kan namelijk niet twitteren. Dus dat kost hem ook al een hoop tijd. Hij moet ook alles doen!

Radicaliseren: iemand of een groep die bereidt is de consequenties te aanvaarden van de strijd om een samenleving te creëren, die niet gelijk is aan een democratische rechtsorde.

Negeer mensen, hun idealen, gedachten en gevoelens. Luister nooit, geef niet thuis en deel het gevoel van minachting. Zie hier de ingrediënten voor het misselijk makende recept om een potje radicalisering te brouwen. En helaas heeft de huidige Overheid niet geleerd.

Het recept wordt in stand gehouden door (bewust) geen andere ingrediënten toe te voegen. Waardoor een smerige smaak blijft en het uiteindelijke brouwseltje ook. Het leidt wel lekker af, dit dan weer wel!

Saneer de maatschappelijke activiteiten uit een samenleving en zie hier, er kunnen zich processen ontwikkelen waar nagenoeg niemand iets van af kan weten, en kan zien. Dus het geweldige idee: laat gaan en de grenzen dicht, gaat niet. Want niemand weet op voorhand wie het zijn en waar ze zijn. Dus helaas pindakaas voor de (P)artij (V)an de (V)erzinsels.  

Genoeg is genoeg. Er zijn belangrijkere zaken om te columnariseren (!), want wat dacht u van de nieuwste rel: Sjors en Sjimmie. Ik ben er klaar voor…………..

De Pluis