Het blijft voor mij een crime. Na eeuwenlang met een Nokia te hebben gebeld, er steeds weer achter komen dat een veegtelefoon over onbekende mogelijkheden beschikt.

Anonieme berichtjes die helemaal niet anoniem blijken te zijn omdat ik het voor elkaar krijg, om plaatjes te vegen die zorgen voor een complete staat van verwarring. Piepjes en rinkeltjes, die er voor zorgen dat ik op scherp sta. En ik drie keer per dag op zoek moet gaan naar een stopcontact, omdat de batterij veel lijkt op mijn oude auto accu. Maar ik doe wel mee, ja!

Ik denk terug aan zeven januari 2015, 11.30 uur. De aanslag in Parijs. Twee mafketels openen het vuur op de cartoonisten van Charlie Hebdo, met vreselijke gevolgen. Allahoe akbar was de kreet, en de rest deden de kogels.

De weken na de aanslag sprak iedereen, terecht, er schande van. Verdriet werd getoond, en de vrijheid stond volgens menigeen onder druk.

Nu is uitspreken altijd goed, ongeacht de boodschap. Rekening houdend met jouw antwoord op de vraag, of uitspraken op voorhand niet de ander zullen krenken. Maar mijn democratie is er één van totale verdraagzaamheid, tolerantie en een andere mening er op na kunnen houden. Dus spreek uit!

En nu is Nederland weer in rep en roer. Wij hebben namelijk in Nederland ook mafketels.

Mafketels die geen Allahoe akbar roepen maar alaaf uitschreeuwen, met benevelde koppen. En mafketels die handig zijn met de computer, en delen van foto’s kunnen verwisselen.

Als je de cartoons van Charlie Hebdo bekijkt, dan zie je dat er misstanden aan de kaak worden gesteld. Zaken die de samenlevingen bezig houden en middels een tekening, aan het denken moeten zetten.

En wat gebeurt er dan? Precies. Een malle eppie zit op z’n zolderkamer. Hij of zij kan niet tekenen, maar wel goed met de computer omgaan. En hatsaflats, de virtuele tekeningen zijn geboren.

Dus in dit geval, is vrouwtje Simons de klos.

Nu zijn humor en de wijze waarop je misstanden aan de kaak stelt een persoonlijke keuze, maar het is wel de vrijheid waar ik het over heb.

 

En als je de openheid op zoekt om jezelf uit te spreken dan loop je vandaag de dag een kans, dat er een dombo achter de computer gaat zitten. Of dat een sukkel duo er een liedje over gaat schrijven, om snel te cashen.

De Simons plaatjes zijn vreselijk om te zien, buiten kijf. Cartoons van Charlie Hebdo vindt ik soms ook aanstoot gevend. Maar wat is nu het verschil?

Hebt u even? Een foto van Gordon, Trump, Schippers, een lachende Bank of Zorg graaier en een groepje Noorse Broeders zorgen bij voor een sterk afnemend, erectie gevoel.

Laat toch gaan, het hele Simons verhaal. Niks persoonsbeveiliging en niks, mondje dicht. Wilkommen in our Democratie, zou Timmerfrans kunnen zeggen.

Simons zorgt er ook voor dat we met elkaar, en over elkaar kletsen. En donkere DENK tank, goed zo meisje. Can I have your votes please en waar is mijn oplader, godver….