“Natuurlijk moet de islamitische wet ook in Nederland worden ingevoerd.” Murat, een jonge, diepgelovige Turks-Nederlandse moslim legt, in de zaterdageditie van 30 april 2016 van de ‘Gooi – en Eemlander’, uit waarom. “Elke moslim ter wereld wil de sharia-wetgeving, anders heb je een probleem met je geloof” zegt hij.

     De sharia-wetgeving is in Europa voorlopig (nog) geen haalbare kaart, maar Murat heeft goede hoop dat president Erdogan het in Turkije wel voor elkaar krijgt. Een islamitische staat, niet zoals bij de moordenaars van IS, maar een land waar rechtvaardigheid heerst voor iedereen. Het einddoel is een staat waar de koran en de adviezen van Mohammed de leidraad vormen.

     Murat vindt het terecht dat het kritische dagblad Zaman is gesloten: “Veel aanhangers van die beweging hebben niet eens door dat ze voor de Joden of voor Amerika werken,” zegt hij. “In een echte islamitische staat is de vrouw bijvoorbeeld heilig. Daarom bedekt zij zich. In Europa zie je overal naakte vrouwen, het zijn net objecten met een prijskaartje eraan, zoals in de reclames van Suit Supply. Als je een diamant hebt van een miljard euro, mag ook niet iedereen die aanraken. Alleen de eigenaar mag dat.”

     Turkse jongeren die Erdogan op handen dragen, drijven steeds verder af van de Nederlandse samenleving, waarschuwt Erik-Jan Zurcher van de universiteit Leiden. Toch vind ik het hartverwarmend hoe Murat over zijn geloof praat. Vooral zijn visie over de vrouw in de islam is hartverwarmend. Ook ik vind dat er in onze vrijheid pieken zijn ingeslopen die in de prullenbak thuishoren.

     In Turkije wil hij een staat waar de koran en de adviezen van Mohammed de leidraad vormen. Maar dan hebben wij het hier over het salafisme, een stroming in de islam die dat ook wil en in de vorm van Islamitische Staat en het kalifaat vorm krijgt. Nu heb ik al heel wat onderzoek gedaan betreffende de islam want ik ben lid van ‘De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen’ en wij werken aan het vestigen van het koninkrijk van God op aarde en ik zie de islam als de grootste bedreiging dit te realiseren.

     Hij wil een islamitische staat, niet zoals bij de moordenaars van IS, maar een land waar rechtvaardigheid heerst voor iedereen. Dit is wel mooi gezegd maar ‘rechtvaardigheid’ voor iedereen, volgens de maatstaven van de islam, kan in Europese maatstaven niet haalbaar zijn. Ik denk dat de meeste Europeanen dan een achtergesteld volk worden die in hun ontwikkeling ernstig zullen worden beknot.  

     Dan hebben we het nog niet gehad over de taqiyya, (lees misleiding, liegen, je niet aan je woord houden, et cetera) wat in de koran wordt verplicht gesteld om het doel van de allesoverheersendheid van de islam te bereiken. (Zie koran 2:173; 2:185; 3:28; 4:29; 16:106; 22:78; 40:28.) Ik heb in mijn geloof een eed afgelegd dat ik altijd de waarheid zal spreken, dat ik alles zal geven, om het koninkrijk van God op aarde te vestigen, zo nodig zelfs mijn leven. Ik begrijp dat met deze belofte er ook een tegenstander moet zijn die ook daadwerkelijk mijn leven neemt wanneer ik hier niet van af wil wijken want anders was het maar een loze kreet.

     Mijn God die ik aanbidt geeft ieder mens zijn eigen keuzevrijheid want Elohim houdt van zijn geestkinderen en laat ze ontwikkelen in de richting die zij zelf kiezen. Ik heb in alle vrijheid gekozen voor het mormonisme een religie die een veel mooier plan bevat dan wat de islam kan bieden en dit is mijn getuigenis in naam van Jezus Christus. Amen.