Al enige tijd zien we de reclames van het nieuwe seizoen van adamzkteva Vips op tv en wordt er opgeroepen aan de “gewone” Nederlander om zich aan te melden voor deelname en kans te maken op een echte date met een bn-er. De reclame spots zijn dan ook veelvuldig te zien om de indruk te wekken dat ze naar ons op zoek zijn.

Maar is dat ook echt zo? De laatste paar dagen zien we namelijk andere spotjes als voorheen. Ditmaal met de bn deelnemers zelf die hun oproep inspreken. Maar bij het zien van deze spotjes lijkt het er niet op dat elke gewone Nederlander kans maakt op deelname. Er worden door de deelnemers vaak rare en belachelijke voorwaarden gesteld aan de gezochte deelnemers.

Zo sprak een van de deelnemers: “Heb je blond haar, meldt je dan nu aan voor een date”. Kan ik hieruit opmaken dat deze deelnemer alleen dames met blond haar wil daten? Heeft hij een fobie voor andere haarkleuren of is het gewoon zo dat het programma belachelijk en onserieus genomen moet worden?

Een andere deelnemer: “Ben je ouder dan 18 en ben je slank”. Ik vind dit werkelijk een belediging. Dames die dus niet slank zijn zijn niet de moeite waard van het daten? Maken zij geen kans bij een bn-er? Ik weet niet maar als ik date kijk ik niet zo naar uiterlijk. Zowiezo is de definitie van knappe vrouwen een kwestie van smaak en voor iedereen dus anders, maar ik vind het innerlijke dat telt en niet het uiterlijk.

Ik denk dat het hele adam zkt eva vips een media circus is om kijkers het idee te geven dat ze kunnen deelnemen maar deze deelname is niet voor iedereen toegankelijk.

Ik heb me aangemeld, ik ben nieuwsgierig of ik een reactie krijg. Maar ik denk dat mijn date slagingskansen in de plaatselijke snackbar groter zijn dan dat ik deelnemer kan worden van Adam zkt eva vips.

Ik denk dat er zeker geen eerlijke selectie plaats vind waarbij iedereen even veel kans maakt. Ongeacht postuur, haar of huidskleur of wat dan ook.