Multitask daddies

Wat ben ik trots dat we afgelopen maand samen een tweede zoon in onze armen mochten sluiten. Nu zijn we een gezin van vier, inclusief alle gezelligheid en drukte. De gezondheid en het geluksgevoel is het meeste waard, maar het is wel even schakelen met al die extra taken.

Aandacht hebben voor je vrouw, zorg voor de kinderen, kraamvisite plannen of ontvangen, wassen, strijken, schoonmaken in huis, boodschappen doen, koken, klussen en bereikbaar willen zijn voor je contacten op sociale media zoals Facebook vraagt om multitasking van hoogstaand niveau!                                                                                                                                                                                                                                                                                  In de westerse samenleving waar een huishouden afhangt van twee verdieners wordt steeds meer beroep gedaan op de man. Zeker nu de vrouw meer carrière maakt. Het aantal vrouwen met topfuncties in de top van de 100 grootste bedrijven groeide namelijk in 2014 van 10% naar 15%. Evolueert de man als een steeds meer verzorgend, opvoedend type of blijft deze aan het roer staan als carrièretijger?

Ja, mannen het woord is aan ons. We denken dominantie uit te stralen door bijvoorbeeld een belangrijke functie te bekleden, maar dit is gezien de veeleisende samenleving niet meer voldoende. Vrouwen nemen steeds meer het roer over met belangrijke functies vervullen. Daarnaast zijn ze al langer gewend zaken op het thuisfront te organiseren, waardoor het zeker niet meer vanzelf-sprekend is dat de man gezagvoerder is. De vraag is of mannen überhaupt ooit thuis de baas hebben gespeeld. We zijn toch juist goed in het jagen en zorgen dat er brood op de plank komt. Waarom zouden we dit specialisme dan over boord gooien?                                                                                                                                                  Het simpele antwoord is ja, gewoon omdat we net zo graag tijd doorbrengen met het gezin. Dus als mannen meer energie stoppen in het huishouden gaat de opbrengst van de jacht kleiner worden. Minder inkomsten dus iets minder luxe dames, even een maandje langer wachten op die mooie laarzen of een prachtig sieraad. Of toch maar zelf voor die promotie gaan 😉                                        Balanceren is het toverwoord wat mij betreft voor al die papa’s en mama’s aan het begin van het gezinsleven. Niet de prestatie van wie het beste zaken regelt of geld binnen brengt staat voorop, maar de communicatie tussen mannen en vrouwen dient gelijkwaardig te zijn. Organiseer samen je werk en privé (huishouden) zo dat je quality time voor elkaar, de kinderen en voor jezelf overhoudt. Het is toch kicken om samen aan het roer te staan!                                                                             Bovendien als papa’s daadwerkelijk thuis meer gaan multitasken zorgt dit voor extra vrije tijd, heerlijk om na zo’n bezige dag elkaar dan bijvoorbeeld te verrassen met een etentje. It keeps the romance a live!

Hachi

Een nieuwe generatie vaders
Aantal stemmen:1 Gemiddeld: 4