Noord Korea, vraag een onafhankelijk en willekeurig persoon op straat wat ze er van vinden en de meest voorkomende antwoorden zullen zijn: Raar, eng, vreemd, idioot en mysterieus.

Iedereen heeft er een mening over, maar mijn vraag is waar die op is gebaseerd.

Persoonlijk vind ik het een heerlijk land om over weg te dromen, dromen die in de realiteit niet mogelijk zijn. Omdat we vrijwel weinig kennis en ervaring met het land hebben is het misschien juist leuk om er over weg te dromen.

Zo denk ik bijvoorbeeld wel eens aan Kim Jong Un. Ik bedoel, hij gaat ook naar de wc, hij moet ook eten (meestal bestaand uit gerechten voor meerdere personen) en wil ook onder een deken slapen om het niet koud te krijgen.

Toch zien vrijwel alle inwoners van Noord Korea hem als ‘de god’. Zo wordt over hem gezegd dat wanneer je te ver van hem weg raakt je zal bevriezen en wanneer je te dicht bij komt je zal smelten van hitte. Als je dan toch al zo idioot bent dat allemaal te geloven zou ik toch op relatief korte afstand van hem blijven, dan weet je tenminste zeker dat het lekker weer is.

Maar om weer even terug te schakelen naar het serieuze van het verhaal: Het is verboden en strafbaar om in een religie te geloven en die te volgen tenzij dat gene Kim Jong Un heet. Zo ben je als christen in Noord Korea dus strafbaar.

Ik ben van mening dat dat zo is omdat anders Kim Jong Un bang is dat hij macht zal verliezen, nou denk ik dat dat in de loop der jaren wel zal gebeuren maar niet door religie. Maar door verstandige mensen die in opstand zullen komen.

Aangezien het land niet ongunstig ligt, vergeleken met een land als Uganda.. terwijl er in Noord Korea qua ondervoeding toch bijna een zelfde aantal word bereikt, Zou je zeggen dat ze sterke handel via zee zouden kunnen opbouwen.

Dat zou ook niet onlogisch zijn, Maaaar, dan is daar altijd weer Kim Jong Un die vind dat dat absoluut niet kan omdat hij geen nauwe contacten met bepaalde landen wil. (Geschat 194 van de 195, alleen met China is een goede verbinding qua handel en meer..)

Dit doet deze beste meneer puur omdat hij de baas wil zijn over alle mensen binnen de grenzen van een mooi en walgelijk land tegelijk.

Mijn stelling is dat binnen 10 jaar het land compleet is veranderd en Kim Jong Un , of vast zit of niet meer op deze aardbol zal zijn en naar een planeet als Uranus is geschoten om daar eens de baas uit te hangen.

Zodra hij dan het raampje van zijn raket open zal slaan, zal hij bij zijn eerste poging naar lucht te happen verstrikt raken en denken: Zo is het dus om te leven in een beknelde en gedrukte wereld.