Ik kan me ergeren, ik kan gaan stuiteren maar boven alles kan ik geweldig goed boos worden. Zelfs op deze mooie zonnige zondagmorgen. 

Ik loop met mijn hond buiten. Mijn hond gaat altijd ‘s ochtends of minimaal een uur wandelen of ik laat haar uit hardlopend of fietsend. En met haar bijna 7 jaar is ze nog steeds fris en fruitig. Een echte hond om samen mee te ravotten, maar ook erg gehoorzaam en lief. Vandaag ga ik met haar hardlopen, en ik heb schijt aan de politie. Eigenlijk mag ze niet los, maar het is vroeg en er loopt letterlijk en figuurlijk geen hond hier. Heerlijk lopen we een rondje van 45 min. Als we terugkomen beginnen al enkele mensen te ontwaken.

Een dikke vent van ongeveer 1,80 lang en 1,80 breed zie ik met zijn pudding op pootjes naar het hondentoilet lopen. Ik heb me altijd al afgevraagd of er ook een winkel is voor dikke puddingen op pootjes want in de normale dierenwinkel kan ik nooit een riem voor het beest kopen. Het valt me mee dat die twee geen negatieve snelheid bereiken. Waar een stappenteller niet handig voor kan zijn.  De dikke vent doet het deurtje van de hondentoilet open en dirigeert de pudding naar binnen. Vervolgens doet hij het deurtje weer dicht met de hoop dat de pudding wat neerlegt. En gelukkig lukt dat en samen waggelen ze terug naar huis na de 10 min durende wandeling.

En zoals deze vent zijn er meerdere, maar er zijn ook meerdere puddingen op pootjes die de naam “hond” gekregen hebben. Ergens ver in het verleden toen ze nog puppy’s waren. Ik vraag mezelf werkelijk waar af waarom mensen tegenwoordig te lui en te bedonderd zijn om hun hond fatsoenlijk uit te laten. Een hond heeft veel lichaamsbeweging nodig om op gewicht te blijven. Teveel koekjes is ook slecht voor honden. En deze combinatie maakt mij zo woedend! Die honden worden dik, krijgen last van hun spieren en gewrichten en gaan eerder dood. En waarom, gewoon omdat mensen honden nemen maar er niets meedoen. Ze kopen het dier als een soort van accessoire. Het geeft een gevoel van status. Ze willen leuk gevonden worden. Kijk wij hebben ons leven goed voor elkaar, een huis, en bmw, 2 kinderen en een hond. En de hond is hier de dupe van. En wat kan de hond er tegen doen? Helemaal niets, dat is het probleem, om hondsdol van te worden!