Wat een wijsheid stuur ik de wereld toch weer in! Probleem? De Bron. Wat een wijsheid en wat een simpelheid, nietwaar?En uniek, absoluut!

In Utrecht hebben de spoorwegen de wijsheid niet in huis om de probleem-zwartrijders te tackelen of Schoppers de trein uit te Jorissens, dus wat doe je dan? Je doet het Trump poortje dicht, en legt het probleem daar neer waar het volgens jou thuis hoort. Bij de ander.

Stel, je bent een Buma’tje die tijdens de verkiezing roept: ik ben er voor jou, laat je horen! En de Haagse stoel is nog maar net binnen en Ome S. roept: fuck you, heb je. en je kunt me toch niet meer pakken.

En als je een rasechte Limburger bent, dan hoeven ze je niet vertellen hoe jij, door het probleem van de ander, de bron moet bereiken. Nee, ik bedoel niet al de corrupte Limburgse Wethouders, Nee, ik bedoel de Limburgse “Zorgondernemer” die het probleempje van de gehandicapten bij de bron heeft aangepakt. Een beetje paarden, wat kunst en een paar vette horloges aanschaffen om met zorg de bron leeg te scheppen. Zo kan het dus ook!

Nee, we lossen niet zoveel meer op.

Oplossen is niet meer aan de orde. Verschuiven, gedogen, uitsmeren en over een schutting heen met die handel, zoals het hoort!

En geloof het of niet. Goed voorbeeld, doet goed volgen. Want als er iets goed geïntegreerd is binnen de gewone, Nederlanders samenleving, dan is het wel: over de schutting heen knikkeren.

Ik komt wel eens binnen organisaties, en zie letterlijk dat het weglopen voor een verantwoordelijkheid een nationale sport is. Er wordt wat doorgeschoven.

En zo barst dit land langzamerhand uit zijn voegen. Maar gelukkig hebben we nog de vertrouwenspersoon, ziektewet, het ontslag, wegpesten, de hiërarchie en de eeuwig op te halen schouders, om nagenoeg alles op te lossen.

Wij zijn en blijven voorlopig een oude leeuw, die staat voor de vrijheid van meningsuiting. En kom niet aan deze woorden, want dan kom je aan ons, gewone Nederlanders. Ben wel benieuwd wanneer iemand de woorden omzet in daden?

Doe dan maar Youpie. Die zegt waar het op staat, vult zijn zakken en wordt door nauwelijks iemand serieus genomen. Dit noemen we dan ook kunst. Zeggen zoals het is, kunst! Tja, het nieuwe Nederland, hoe mooi is dit! We zijn allemaal kunstenaars geworden, of u nu wilt of niet.