Wat is dat toch dat wij mensen altijd haantje de voorste willen zijn. Kijk maar eens goed rond, je komt het overal tegen! In de supermarkt proberen kleine vrouwtjes stiekem voor te dringen als je even niet oplet en bij drukke openbare toiletten is er altijd wel iemand die héél dringend moet en hoopt dat jij haar voor laat gaan.

In sommige situaties kan ik me heel goed voorstellen dat anderen (of jijzelf) misbruik proberen te maken van de onoplettendheid van een ander om zo wat tijd te besparen. Er zijn echter situaties waar dit haantje de voorste gedag hélemaal geen nut heeft! 

Neem bijvoorbeeld het vliegtuig. Je hebt vast wel eens gevlogen. Op je ticket staat dat je 2,5 uur van tevoren aanwezig moet zijn en dat je 30 minuten voordat je vliegtuig vertrekt kan gaan boarden. Meer dan de  helft van de passagiers staat vaak al ruim voor boarding time zenuwachtig in de rij om het vliegtuig te kunnen betreden. Stel dat ze de vlucht missen! Eenmaal door boarding pass controle sta je vaak nog te wachten in de slurf en daarna sta je in het vliegtuig zelf nog te wachten op je voorgangers die alle spullen in de luggage compartments proberen te proppen. Op je ticket staat een stoelnummer, dus je plaats is reeds bepaald. Waarom dan zo ongeduldig om als eerste in het vliegtuig te zitten?

Bij het verlaten van het vliegtuig zijn we net zo ongeduldig. Zodra het lampje van de seatbelts uit gaat  staat de helft van de passagiers al op om druk doende hun spullen uit het luggage compartment te trekken. De eerste rijen lopen het vliegtuig uit, gevolgd door de rijen daarna. Zeg nou eens eerlijk! Als je op stoel 83A zit, wat heeft het dan voor nut om meteen uit je stoel te schieten als het vliegtuig net geland is? Rij 1 tot en met 82 zullen namelijk voor jou het vliegtuig verlaten.

Mensen mensen, het is geen wedstrijd! Waar komt al dit gedrang en geduw toch vandaan? Wat winnen we ermee? Geef je er gewoon aan over dat je ongeveer 2 jaar van je leven verspilt aan wachten. Sommige dingen moet je gewoon laten gebeuren. Dat maakt het leven veel minder stressvol en vooral veel aangenamer. Geniet van het moment en van de mensen om je heen! Niets is leuker dan mensen kijken! Mensen en hun nukken zijn onwijs interessant. Vooral als ze ongeduldig zijn…