Nostradamus voorspelde een derde wereldoorlog. Dit is natuurlijk een makkelijke uitspraak waarvan je het tegendeel nooit zult kunnen bewijzen. Maar sinds de opgelopen spanningen de laatste tijd omtrent de islam in West-Europa zet zijn voorspelling ons wel aan het denken, zeker na zijn voorgaande voorspellingen die zijn uitgekomen.

Ik wil het verder niet gaan hebben over deze voorspelling van Nostradamus, maar als deze oplopende spanningen niet uitlopen tot een oorlog hoe loopt het dan af met deze mislukte multiculturele-samenleving waarbij haat vanuit de islam tegen het westen ervoor zorgt dat moslims in West-Europa niet mee wil draaien in onze samenleving?

Velen in Europa zijn bang voor herhaling van de tweede wereldoorlog, waarbij haat en intolerantie tegen een religie weer de basis is. Echter, als we kijken naar waar de tegen moslims veelal vandaan komt dan zien we dat veel mensen problemen hebben met de normen en waarden van moslims. Zo krijgen islamitische jongeren een opvoeding waarbij de regels gebaseerd zijn op de islam en voor de rest worden ze erg vrij gelaten in wat ze de rest van de dag uitvreten.  Door deze onverantwoorde manier van opvoeden, zijn moslims vaak betrokken bij geweld, diefstal en andere delicten.

Maar hoe denken moslims nu zelf over terrorisme? Volgens de koran is doden de op één na grootste zonde die je als moslim kunt begaan.  Echter, een pol van een betrouwbare Arabische nieuwszender `Al Jazeera’ wijst uit dat 80% van de moslims voor Islamitische staat is. Je zou ook kunnen veronderstellen dat een Arabische zender er geen baat bij heeft om over de resultaten te liegen. Maar ook in Nederland staan veel moslims achter jihadisten en worden jaarlijkse vele Imams uitgenodigd in Nederland die hier haat prediken en aanslagen geweldig vinden.

Wat in ieder geval duidelijk is, is dat veel mensen niet blij zijn met de komst van grote groepen migranten vanuit islamitische landen.  Ondertussen zijn er zowel vanuit de islamitische hoek als de rechtse hoek veel extremisten aanwezig. Dit heeft al vaker geleid tot geweld tegen autochtonen maar ook vanuit autochtonen tegen allochtonen. De komende jaren zullen er nog veel migranten aankomen in Europa, dus de problemen zullen snel opgelost moeten worden. Indien de problemen niet kunnen worden opgelost is er geen andere mogelijkheid behalve de grenzen sluiten voor migranten om te voorkomen dat de veiligheid in Europa niet meer gewaarborgd kan worden.