Op zoek naar een nieuw begin…

Waar begin je met zoeken?
Aan het einde, het begin of juist ergens in het midden.

Mijn zoektocht begint aan het einde van het midden.. Wat bedoelt hij daarmee, hoor ik je je denken.
Ergens in het midden van het leven sta ik nu. Volop kansen gekregen, benut en een aantal in de wind geslagen. Tevreden? Kijkend naar de resultaten, zeg ik volmondig ja, maar mijn gevoel zegt nee.

Is dit iets wat iedereen meemaakt of alleen ik? Tuurlijk is dit iets wat iedereen meemaakt, maar door de huidige maatschappij, ga ik ervan uit dat alleen ik dit meemaak. Het draait tegenwoordig toch alleen om mijn eigen ik. Druk bezig zijn met wat een ander van mij vindt, dat is waar we mee bezig zijn. Ons blootgeven via alle sociale media en kijken hoeveel likes je deze keer weer hebt gekregen. Iedere keer dat je je sociale activiteiten deelt, wordt je beoordeeld. Mag je door naar de volgende ronde of moet je de volgende keer iets anders insturen, zodat het wel wordt leuk gevonden.

Erg verwarrend allemaal, wanneer je in het midden van het leven staat en op het punt van het begin van het nieuwe einde? Einde, dat klinkt zo definitief.  Is dat echt eindig of zoals zo mooi gezegd, het nieuwe begin van iets.. Zoeken, waarnaar? Naar iets dat mij gelukkiger maakt, waardoor ik iedere dag mijn bed uitkom een glimlach op mijn gezicht getoverd krijg en het gevoel heb, dat ik besta. Ja ik besta natuurlijk, want ik leef.. Maar, besta ik ook echt? Heb ik iets betekent voor de wereld, heb ik die ene steen verlegd of zijn het allemaal maar zinloze activiteiten geweest, die niet met een like zijn beoordeeld en daardoor niet van toegevoegde waarde.

Midden in de branding van dit nieuwe begin, heb ik besloten niet meer te zoeken, maar om mij bezig te houden met de dagelijkse dingen die ervoor zorgen dat mijn omgeving en ikzelf het bestaan kunnen leiden wat we nu doen en middels een aantal nieuwe inspirerende woorden iedere dag, de dag bijzonder maken en anders dan voorheen.