Beste satirist, humorist en overig volk,

Waarom heeft u niet even de moeite genomen om contact met mij op te nemen? Zo lastig is dat nu ook weer niet weet u. Turkije is weliswaar een groot land, maar iedereen weet nu wel zo’n beetje wie ik ben en waar u mij had kunnen vinden. Maar dat hoef ik u niet te vertellen. Het was waarschijnlijk net even te veel moeite. Hele volksstammen vinden het klaarblijkelijk nodig om grappen over mij te maken, maar niemand die even de moeite neemt om eerder door een Duitse komediant gedane beweringen te verifiëren.

Dacht u soms “ach, die heeft toch geen gevoel”? Of vindt u het normaal om mij af te beelden als seksueel gefrustreerde viezerik? Ik kan u hierbij vertellen dat een en ander mij dieper heeft geraakt dan u in uw stoutste dromen zou kunnen vermoeden. Het is echt niet grappig om afbeeldingen van je zelf terug te zien waarin je seks hebt op een onnatuurlijke manier met een of ander stinkend wezen. En dan suggereren dat ik het lekker vond. Het idee alleen al. Tijdens de daad heb ik diverse malen moeten braken. Maar daar hoor je niemand over. Denken jullie nu werkelijk dat ik niets beters kan krijgen? En is er iemand onder u die heeft nagedacht over de gevolgen voor mijn kinderen? Mijn kinderen, geheel onschuldig aan dit alles, die deze last nu de rest van hun leven met zich mee mogen torsen? Nee, natuurlijk niet.

Ik voel me tot op het bot vernederd. Naar buiten gaan durf ik niet meer. Nu denkt u natuurlijk “reageer niet zo overdreven, het is je eigen schuld”. Maar wat heb ik dan gedaan om deze vernederingen te verdienen? Eén keer laat ik mezelf gaan. Eén enkele keer een, in mijn ogen, kleine misstap. Omdat ik eventjes een dringende behoefte voelde. Een behoefte die eenvoudigweg bevredigd moest worden. En ja, daar heb ik een makkelijk slachtoffer voor gekozen. Dat is waar. Maar om daar nu de hele wereld voor over mij heen te krijgen. En dan dat woord; ‘Geitenneuker’. Hoe denigrerend is dat? U mag best weten dat de tranen af en toe achter mij ogen branden. Maar ach, waarom zou u zich daar druk om maken? U heeft een dankbaar slachtoffer gevonden en de lachers op uw hand. Gefeliciteerd daarmee.

Met vriendelijke groeten,

De geit van Erdoğan

Stem op deze column!
Jan van Oranje

Jan van Oranje

Onder het kopje 'In naam van Oranje...' publiceert columnist Jan van Oranje al enige tijd zijn goed gelezen columns. De columns zijn te lezen in de diverse dag- en weekbladen waar Jan voor schrijft, maar uiteraard ook op: www.janvanoranje.nl, facebook.com/jvanoranje, janvanoranje.blogspot.com en op twitter.com/janvoranje. Oh ja, Jan heeft extreem dyslectische vingers, dus vergeef hem zijn kleine schrijffoutjes.

Meer Columns van mij - Website

Ik ben te vinden op:
TwitterFacebookDelicious