Geachte heer Kazàn,

Hartelijk dank voor de uitnodiging voor uw theatershow, welke u mij als persoonlijk bericht in Facebook hebt doen toekomen. U schrijft dat uw show gehouden gaat worden in juli en augustus van dit jaar in Theater de Maaspoort in Venlo. In uw schrijven nodigt u mij uit om langs te komen en krijg ik ook nog de eer om u na afloop persoonlijk te ontmoeten. Dit omdat, zoals u zelf stelt, berichten delen via Facebook mooi is, maar het nog leuker zou zijn als wij persoonlijk met elkaar zouden kunnen praten. Waarover u het dan met mij wilt hebben heeft u in het midden gelaten.

Hoewel ik erg graag op uw uitnodiging in zou gaan, moet ik helaas toch weigeren. Dit daar ik, net als u, niet in Nederland resideer. Ik ben daarbij vader van 3 kinderen en echtgenoot van een lieve vrouw en kan het dus niet maken om alleen te gaan. Als u dan weet dat vliegreizen in de zomermaanden behoorlijk prijzig zijn, begrijpt u meteen mijn probleem. Bij mij is alles namelijk maal 5. U entree, maal 5. Uw show is ‘s avonds, dus krijg ik ook nog minimaal één hotelovernachting voor mijn kiezen, maar ik ga voor het gemak uit van twee. Maal 5. Eten, maal 5. Drinken, maal 5. Openbaar vervoer, maal 5. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Omdat zeker te zijn van mijn beslissing, heb ik gekeken wat vliegreizen kosten. Goedkoper dan € 275,- per persoon kon ik zo snel niets vinden. Maal vijf, oftewel € 1.375,- Een hotel kost in Nederland al snel € 75,- per nacht. Maal twee en, u raad het al, dat dan weer maal vijf. Dat maakt € 750,-. Inclusief ontbijt, maar voor de rest geen hap te eten. Een beetje gezonde maaltijd, met een drankje; € 20,- per persoon. Kosten voor vijf personen in twee dagen: € 200,-. Uw entree is € 82,50 voor vijf personen. Vanwaar ik woon gaan er geen vluchten naar Limburg, maar wel naar Rotterdam. Een auto huren is dan denk ik de goedkoopste optie. Kosten voor twee dagen: € 150,-.

Dit alles optellend kom ik op een bedrag van € 2.557,50. Maar dan heb ik wel met u kunnen praten. Meneer Kazàn, ik denk dat het voor u net zo leuk maar voor mij fors voordeliger is, als u mij uw telefoonnummer geeft. Dan bel ik u wel even op.

Met vriendelijke groeten,

Jan van Oranje
www.janvanoranje.nl