“Aan al de leuke mannen op mijn facebook account: trouw met me!” Ik zie het niet meer zitten met al dat ‘daten’. Ik voel me depressief als ik de partner-voorstellen lees op de online dating pagina.

Het woord ‘partner’ maakt me trouwens sowieso kriegelig. Wat is er gebeurd met vriendje? Is dat ouderwets? Is dit hetzelfde als toen ik uitgelachen werd om het gebruik van het woord ‘disco’?

Ok, focus! Ik weet dat ik er jonger uitzie dan dat ik ben, maar kom op, ik zie er toch niet uit als 21, wel? Ik ben toch niet de enige 30-plusser die er niet uitziet als een 50-jarige?! Elke keer als ik op een man klik van mijn eigen leeftijd, of zelfs van een paar jaar jonger, voel ik kokhalsneigingen. Waar komen deze lelijkerds vandaan?

Het is overigens niet alleen hoe ze eruit zien, het is ook de woordkeuze die me ontzettend ongemakkelijk maakt en me laat voelen alsof het leven uit mijn lijf wordt geknepen. Serieus, handen grijpen mijn keel en knijpen mijn strot dicht bij het lezen van de woorden romantisch, kaarslicht, familie weekendjes, rozen, chocolaatjes en gezellig op de bank zitten. Rillingen over mijn rug, zweet druipt van mijn voorhoofd en uitslag over mijn armen.

Nee, ik vind het niet leuk om thuis voor de TV een film te kijken, hand-in-hand op de bank. Nee, ik vind het totaal niet grappig om ‘een nieuw avontuur te beginnen’ met jou. En dat is dan een zin die een echt ex-vriendje eens gebruikte. Die heb ik meteen gedumpt bij de eerstvolgende gelegenheid. Ik voelde me een gouden vogel in een gouden kooi met het deurtje op slot. Elke dag een beetje meer doodgaan.

Ok, ik mag dan wel een beetje oppervlakkig overkomen, maar ik heb zo mijn prioriteiten en eisen. Niet eens zoveel hoor! Gewoon, iemand die onafhankelijk is, logisch kan nadenken, kan communiceren en zijn best doet om de dingen die hij niet begrijpt te leren, zijn eigen geld verdient (ie. een baan heeft!), een toekomst plan bezit en er ontzettend cool en sexy uitziet in een spijkerbroek en wit t-shirt!!!

Niet verkeerd, al zeg ik het zelf, toch?
Dan waar is HIJ?

Tot die tijd dat ik HEM heb gevonden blijf ik gewoon mijn eigen ding doen. Ik loop vast wel tegen iemand aan die voldoet aan de eisen. Maar je krijgt mij voor geen goud meer aan het “online daten”!