Rutte is een politieke autist. Nou Mark, die kan je in je zak steken.
Die uitspraak maakte bij iemand misschien nog enige indruk, zei het niet dat het gezegd werd door Geert Wilders.
Geert heeft dit gezegd in een interview met de telegraaf en in datzelfde interview herhaalde hij meerdere keren dat Rutte “dit land kapot maakt”.
Persoonlijk vind ik dit een beetje een rare manier van propaganda, een beetje moddergooien zonder enige inhoud, tsja, dat moet niet zo moeilijk zijn.
Het probleem is alleen dat er een hele hoop mensen zijn die na het horen van zo’n uitspraak denken, goh, die Wilders zegt waar het op staat, laten we bij de komende verkiezingen op hem stemmen. Uit de peilingen blijkt dan ook dat dit laag-niveau-propaganda werkt, de PVV zou op dit moment de grootste partij van Nederland worden, en als ik dat lees moet ik toch zeggen dat ik twijfel aan de intelligentie van de gemiddelde Nederlandse stemmer. Typerend is het dan ook wel dat op populistische partijen als de SP en PVV praktisch alleen maar lageropgeleiden stemmen, en daar word ik, sorry, een beetje cynisch van. Die beperkte intelligentie blijkt af en toe ook in de kamer, zoals je kunt zien in alom bekende youtubefilmpje “pvv miep snapt statistiek niet”, en natuurlijk ook wel een beetje aan de uitspraken van Wilders zelf, want zeg nou zelf, doordachtheid of iets dergelijks straalt er nou niet echt vanaf.

Gelukkig duren de verkiezingen nog meer dan 2 jaar en ik hoop dus ook dat tegen die tijd het wat beter gaat met Nederland zodat de populisten iets aan macht verliezen en we dus ook geen populistische premier krijgen. Emile Roemer en de daarbij behorende matige Engelse grammatica lijkt me geen pretje, maar Geert Wilders lijkt me gewoon een hel.
In mijn hoofd heb ik af en toe al wat rare fantasieën over Geert Wilders als premier, meestal in de trant van een staatsbezoek dat rampzalig afloopt door een nou niet echt tactische uitspraak van Geert en dat Nederland zeg maar totaal afgesloten raakt van de wereld en dat we een soort Noord-Korea 2.0 worden. Qua immigratiebeleid is dit natuurlijk wel een streefdoel voor de PVV, maar ik hoop dat zelfs zij beseffen dat we maar beter geen kernproeven gaan doen in de Noordzee. Zonde van alle windmolens daaro. 
O nee, die zijn dan toch al weg.