Nee! Ik wil t niet!
Ik wil me niet meer druk maken om dat stomme nieuws…om al die stomme, irritante dingen die in de wereld gebeuren.

Zat vanmiddag weer te volgen op tv hoe die gast is doodgeschoten in Milan…die gast die het nodig vond, om in naam van één of andere god, met een vrachtwagen op een kerstmarkt in te rijden…..(ook niet de 1e x dit jaar)
Yeah….die is alvast maar weer de pijp uit denk ik dan, maar tegelijkertijd denk ik…..hoe simpel was die gast eigenlijk…z’n papieren in die wagen laten liggen in Berlijn…en zich gewoon zomaar laten pakken tijdens een verkeerscontrole in Italië…moet toch gewoon meer achter zitten??!!
En dat wil ik dus niet! Ik wil daar niet over nadenken…want ik word er fucked up van!
Net als aaaaal die andere shit…..en nee..ik ga dat allemaal niet opnoemen, want dan ben ik r nóg mee bezig…en NEE!….klaar ermee!!

Ik wil me alleen nog druk maken over hoe ik nog meer liefde kan geven aan iedereen die ík liefheb..of leuk..of aardig vind….lekker bij mezelf blijven, vanuit mezelf, gewoon lekker egoïstisch ook vooral….want zo ben ik natuurlijk!

Druk maken om m’n dochter bijvoorbeeld, die net stampend en met een grote mond naar boven verdwijnt..voor de zoveelste keer deze maand..wat zeg ik…vandaag!…gewoon..omdat ze 12 is..en volop aan het puberen. Wordt tijd dat die ‘vrouwelijke’ hormonen eens goed gaan doorbreken en we samen een week in quarantaine kunnen…en dat dan elke maand ofzo….met heel veel chocolade…en liefde!

Druk maken om m’n jongste van 8..die het ene moment het allerliefste engeltje op aarde is….het andere moment stilletjes voor zich uit zit te staren…en waarbij het volgende moment de vlammen uit zn ogen komen van nijd…en waarom? …vaak om iets stompzinnigs en kinderlijk kleins…of soms ook wel eens om iets héél groots en belangrijks…maar dat begrijp ik dan pas uren, of dagen later…want waar hij soms over nadenkt..pffiieeuw..daar denkt 80% van de volwassenen nog niet over na……ondertussen probeer ik die erge buien te voorkomen..maar ben er nog steeds niet precies achter door welke reactie of handeling zo’n bui getriggerd wordt…dus…..ik sta meestal afgesteld op de ‘ik vang je op als je valt modus’….liefde dus…

Druk maken om m’n oudste..van 14…die nu op de leeftijd is dat ie gaat experimenteren met z’n vriendjes….ik noem ‘t nog steeds spelen haha…..met (in deze tijd) vuurwerk…..maar ook drank..roken..wiet….enz.
Nu vind ik dat laatste niet zo heel erg…let’s keep it natural…..zoiets?! Hij doet voor zover ik weet nog niet echt iets spectaculairs…..en als ‘t niet gekker word dan dat wat ik net opnoemde…..dan vind ik het wel prima allemaal…
Voorlopig verteld ‘ie me nog alles…..denk ik…en dat doet ‘ie gewoon omdat het kan…ik dus uiteindelijk niet zo moeilijk ben…en altijd klaarsta…met liefde…

Ik wil me druk maken om al die tijd die ze op internet spenderen……gamen..chatten..filmpies maken….die ondertussen over heel de wereld verspreid worden..zonder toestemming of medeweten van mij of henzelf…
Ik wil me druk maken over dat ze veel te veel..of veel te weinig eten (komt bijna nooit voor whaha)…of slapen…..of weer eens ziek zijn of gekke klachten hebben….
Ik wil me druk maken om d’r cijfers op school…en of ze daar wel veilig aankomen…..en of ze weer veilig thuiskomen…
Ik wil me druk maken om nog zóveel meer wat alleen met hun te maken heeft…
En dat alles is al meer dan genoeg om me druk om te maken…toch?

Dus niet alles uit het nieuws en van tv….programma’s die door mensen worden gemaakt die er genoeg geld aan verdienen…dus wat is daar allemaal wel of niet van waar? Wat word er weggelaten of toegevoegd? Wat is écht echt?

Dat wat we zelf meemaken..dát is echt…hier was 2016 weer ‘n spectaculair jaar in ieder geval….veel gebeurd…

-Truus in huis genomen…eindelijk weer n hond! En wàt voor één…we hebben bijvoorbeeld, al menig maal, véél te lang naar haar moeten zoeken, omdat we dachten dat ze wel ‘ff’ los kon. En dat ze dan….na echt een hele tijd… ineens aan komt lopen..naast je gaat staan en kijkt van…Hallo, zou je me niet eens vast maken….ik ben klaar hoor…was toch maar ff weg?!

-Rechtzaak gehad over over alimentatie (de hoeveelste?!)….. moet in 2017 nog gaan blijken of al het uitzoeken, regelen, geld voor de advocaat én de uitspraak effect hebben gehad.

-Relatie verbroken na 3.5 jaar…en dát was dát!

-40(!) geworden..dat was t ergste van dit jaar hahaha. Wél lekker samen met mn allerliefste 3éénheid gevierd…dus dat dieptepunt werd uiteindelijk, zeker weten een hoogtepunt.

-Dochter (2e kind) naar de middelbare school..inclusief al het pubermeidendrama wat daarbij hoort…en geloof me..ik dacht héél even ergens nog…dat het wel mee zou vallen, maar geloof me….ik moet echt héél hard terug komen op die vluchtige gedachte…en…ze is echt veeeeeel erger dan de oudste puber hier in huis….haha.

-Nieuwe en grootste liefde ever ontmoet…waar zo iemand vandaan komt en waar hij was al die tijd vraag je, je af……tja…don’t ask me…..
Hoe ik t zie…
Voor mij…was híj…in ieder geval precies op tijd!!
Plus….nóg meer pubergedrag valt ons ten deel…

-Verhuisd….nog steeds in ‘t zelfde dorp….maar toch écht afscheid moeten nemen van m’n oude wijkkie…na 40 jaar dusss……en ik zal wel n sentimentele trut zijn…maar ik vond dat best pittig..en nog steeds wel eens.
Hoewel het ‘normale’ leven (voor zover ons leven normaal is) eindelijk z’n weg vind hier…

Er is nog wel veel meer gebeurd en gaande hier, maar dit waren toch wel de hoogtepunten van 2016.

Prima jaartje al met al…meer dan genoeg druk gemaakt…positief of negatief….en was ‘t negatief, ik zie nu ook wel waarvoor dat nodig was…dus wordt het gewoon weer positief! Haha!

Ook probeer ik die ouwe vertrouwde beren van mij, de beren die daar telkens ergens losgaan op míjn weg, volop te negeren…én….jahaaa..dat gaat me aardig af de laatste maanden. Dus ook dáár hoef ik me niet meer druk om te maken…..ik ga ze niet missen! Jij?…ik zie wel wat voor andere ‘dieren’ mijn pad op wandelen…

En verder…

…De boodschappen zijn in huis…de kadootjes ingepakt…

Wij gaan er een heerlijke kerst van maken…want weet je..na zo’n hectisch jaar als 2016…is héél chill afsluiten gewoon écht de beste manier!
En hoe kan je dat beter doen dan met de mensen van wie je het meest houd?!
It’s gonna be a lazy ass xmas this year! Full of love!

Ik proost op de mensen die we missen..de mensen die daarboven chill zitten te doen en echt trots op ons zitten te wezen!
Ik denk aan de mensen die het 1000x moeilijker hebben dan wij…en dat zijn er echt veel! Hoop dat het allemaal beter wordt!
En ik drink er meerdere (hik) op al mijn vriendjes en vriendinnetjes…waar ik nog veel van ga genieten in de toekomst!

En dan…daarna….op naar 2017…het jaar van het nóg minder druk maken..het jaar van onszelf..het jaar van groei, licht, positiviteit en vooral het jaar van LIEFDE!

..want LIEFDE…..ja LIEFDE…
…dát is toch het enige waar je, je druk om zou moeten maken?!

Love!

K’tje Rebel