Soms, laten we zeggen 12 keer per jaar en dan ongeveer een week lang, verkeer ik in een situatie waardoor ik gewoon keihard eerlijk wil zijn tegen in mijn ogen domme en vreselijk irritante mensen.

 

In de supermarkt bijvoorbeeld: Wat ben jij voor beschimmelde wentelteef dat je nog steeds plofkip koopt? En eet. Ik hoop dat je er chronische sproeipoep van krijgt!

 

In de HEMA: Hallo IQ-loze tienermoeder, ga jij eens heul snel naar buiten met dat erg(er)(le)lijke kind van je of roep hem tot de orde, want ik heb bijna het punt bereikt waar ik er met deze gordijnroede op los ga rammen.

 

In de Ikea: Hé verzakte melkkoe, die buggy (zonder of met kind) geeft je niet het recht om tegen mijn hielen aan te rijden, omdat je er even niet langs kan! Gewoon ff wachten dus, anders schuif ik die bugaboo zo je dikbil in!

 

Tijdens het hardlopen langs een groepje hangjongeren: Het is dat ik mijn tijd op de 5 kilometer wil verbeteren, maar anders zou ik jullie puisterige smoeltjes met plezier in elkaar trappen vanwege de vrouwonvriendelijke opmerkingen die jullie net over me uit hebben gebraakt!

 

Thuis met inmiddels ex-schoonouders die spontaan op visite kwamen: Nee moeder van T. Ik heb niet schoongemaakt. Dat is duidelijk te zien ja! Want ik ben lui en dat komt goed uit, want daar zijn zondagen voor. Maar jij mag nu wel gaan poetsen hoor, tientje per uur. Ga ik weer ff een tukje doen.

 

Op het werk tegen managers, secretaresses, directieleden en overig kantoorgespuis: Ach Rob.. hier werken toch alleen managers zoals jij die niet kunnen managen. Zo (L)Ellebel, jij bent er duidelijk eentje van het betere ellebogenwerk zie ik. Pff Hans man! Je meurt echt enorm uit je giechel. En kijk je wel eens in de spiegel? Want je hebt de hele dag al ranzige snotjes aan de zwarte haren in je neus hangen. Hoezo geen hart voor de zaak meneer Porsche, ik loop toch net zo ‘hard’ als u?

 

Geloof me, alle hier boven genoemde personen verdienden het om op die manier door mij wakker geschud te worden. Het had destijds mijn Problematisch Menselijke Situatie met zekerheid kunnen verlichten. Des te jammer dus om nu te moeten toegeven dat dit draakje alleen haar vuur spuwt tegen naaste familieleden en partners die het met haar uithouden…

 

Problematische Situatie of niet, Menselijk is het wel.