Eens even googelen: quarterlife crisis…tussen de 20 en 35 jaar? Check! Onzekerheid? Check! Keuzestress en piekeren?Check! Vluchtgedrag? Check! Soms pijn in de spieren? Hmmm, ik kan wel eens een massage gebruiken, ja.
Ja hoor, ik heb het! Ik wist het, ik heb het, the one and only quarterlife crisis ( nou niet zo only want er volgt nog een midlife crisis, maar daar ga ik toch echt voor passen).

En vind je ‘ t gek dat ik het heb? Na een week full time te werken plof ik zaterdag op m’n bank, nee ok eerlijk: ik houd de gordijnen gesloten en blijf veel te lang in bed liggen, als ik onder mijn dons blijf dan is het gewoon nog donker dus ik mag ongegeneerd blijven liggen. Even facebook checken: opnieuw zwanger ( kind 3), vrijgezellenfeestje, kind geboren, verloofd, baby heeft een eerste tandje en dus heeft mama niet geslapen Oh boehoe, Nath heeft geen eigen woning, geen man, geen kind, geen idee wat ze wil met het leven en dus al weken niet geslapen! … Hmm ok geen facebook dan maar, word ik toch niet zo blij van… Appje naar een vriendinnetje dan maar, 3 uur later antwoord: ” sorry ik was ff bezig met een sluier uit te kiezen”. Oh ja, was ik ook weer even vergeten dat de wereld het afgelopen jaar alleen nog maar rond haar ” dream wedding” draait. Opstaan dan maar, ok Nath, vandaag gaat het gbeuren, je gaat een actieln opstellen, vandaag wordt de dag dat je hele leven een beslissende wending krijgt. Trap af/… en daar is ze dan, mijn rots in de branding: mijn huisgenootje, 30, single en er nog veel erger aan toe dan ik: een driedubbele quarterlife crisis. Dat wordt weer een gezellig dagje bank-hangen en klagen en kreunen over ons gepieker. 

Wat heerlijk toch, een quarterlife crisis en met niemand rekening moeten houden: geen kind met tandjes, geen bruiloft stress, helemaal niets. Me, Myself and my roommate in het mooie Amsterdam, oh en dat lekker ding op het balkon aan de overkant. Missie van vandaag even bijstellen: Zijn aandacht weten te trekken.