Auteur: de Pluis

Tag: respect en goed fatsoen

 

De Nederlandse leeuw ligt de laatste tijd zo links en rechts onder vuur. Een rapportje hier en een rapportje daar. Nee, Nederland en zijn Nederlanders hebben het moeilijk met zich zelf. Een burgemeester die op het beeldscherm zijn buik laat zien, zoent met een andere vriend en nog wel in het openbaar, die kan zijn borst nat maken. We zijn weer even de calvinisten uit lang vervlogen tijden, schande! Het vingertje moet omhoog.

Bestuurders die vooral zich zelf besturen krijgen te maken met vrouwe Justitia en de politicus die met een slok teveel op betrapt wordt, kan in alle stilte genieten van zijn wachtgeld. Proost zou ik zeggen

En zo rommelen we maar een beetje aan en meppen wat links en rechts om ons heen. Met zijn allen, om misverstanden te voorkomen. Wat is er toch aan de hand, met Nederland? Zijn wij echt zo’n slecht volk geworden? De Pluis gaat het u vertellen.

Door het neo liberalisme en de daarmee ontstane vrij markt economie, is er heel stiekem een nieuw Nederlands ras ontstaan. Die van de elite.

Niets nieuws, het is alleen weer even wennen. En met respect: een kenmerk van de elite is toch de verveling en de ongelooflijke stress om het eigen bestaan blijvend te waarborgen. En niet te vergeten: de schijn die er zo nu en dan moet worden opgehouden richting het volk, het gepeupel. Mijn petje af, je zult maar elitair geworden zijn! Daar hoef je echt niet jaloers op te zijn.

Wanneer de elite geen elite meer zal zijn, weet ik niet. Zal wel een generatie of twee duren schat ik zo in. Behoort u ook tot het gepeupel? De Pluis wel, dus ik mag niet hopen dat er verplicht geknokt moet gaan worden met een geïmporteerde leeuw in één of andere “Arena”, ter lering en vermaak.

Elite is van alle tijden, respect en fatsoen niet. Die zijn altijd te koop geweest. Handig als wij één munt hebben binnen de verschillende landen, hebben we daar geen misverstanden meer over. Dan is respect en fatsoen weer van het geld, zoals het schijnbaar hoort!

 

De Pluis