En toen was ik columnist!

“Jij altijd met je kritiek” …. “Jij denkt het altijd allemaal te weten”…. “Doe er dan eens wat aan!”…. Zo enorm vaak krijg ik deze opmerkingen te horen van vrienden (alle vier) en familie. En ze hebben nog gelijk ook. Ken je dat? Je hebt overal een mening over, je lacht je soms een breuk over de rake en soms minder rake op- en aanmerkingen die verscheidene columnisten her en der plaatsen.

Nou vanaf vandaag ga ik mijn vrienden en familie niet meer lastigvallen met mijn betweterigheid. Nee nee, vanaf vandaag ga ik heel Nederland ermee lastigvallen! Althans, zij die de moeite nemen mijn zwaar gefrustreerde en saaie teksten te lezen. Lekker incognito mijn gal spuien, mijn mening geven en mijn blik op de actuele zaken delen met wiens leven maar saai genoeg is om daadwerkelijk de tijd te nemen lappen van klagende zeurende tekst van moi persoonlijk in zich op te nemen! Leuk!

Iedereen is ineens columnist bespeur ik als ik het internet afspeur naar online columns. Jantje op de hoek, klaasje aan de overkant, ze schrijven allemaal driftig mee. De één kan het woord “kollum” niet eens spellen…. Maar dat deert niet! Mee doen is het motto! En gelijk hebben ze. Liever “kollums” schrijven die geen hond (op mijzelf na) leest, dan über-gefrustreerd raken en uiteindelijk met een machinegeweer een school binnenlopen… of zoiets. Ja toch? Niet dan? Is toch zo?

Anyways…. Ik doe vanaf vandaag ook mee! Ik heb er gisteren special een notitieblokje voor gekocht bij de eeuwig te goedkope Action. Het idee daarachter is dan dat ik de zaken die me opvallen noteer, zodat ik ze na een avondje blowen, zuipen of snuiven de volgende dag ook nog daadwerkelijk weet. Ik kom al helemaal in the mood en heb er zin in. Duizenden onderwerpen die ik toekomstig wil gaan aansnijden. Alle frustraties ga ik er uit gooien, te samen met mijn grote vriend: De spellingscorrectie welke handig s geïntegreerd in Word. Dan heb ik stiekem toch niet veel te veel betaald voor het stukje office software van die oude Bill and friends.

Verveelt u zich al een beetje? Mooi zo, dat is een teken dat ik er vanaf vandaag echt bij hoor! K schaar mij tot de kudde “self proclaimed columnisten” want ik ben hip. Mijn goede voornemen voor 2013: Als mensen vanaf 1 januari 2013 aan me vragen wat ik doe in het dagelijks leven, dan antwoord ik: Ik ben management consultant en columnist! Ha! Dat geeft in één keer veel meer schwung aan moi.

En nu maar hopen dat ik over een aantal dagen nog net zo enthousiast ben. Goed mensen ik heb mezelf geïntroduceerd en daar moet men het voor vandaag even mee doen. Een nieuw jaar staat voor de deur. Een jaar zonder enige goede voornemens! Über-herlich!

Tot schrijfs,
Frank de Vrije