Ik was gisteravond op een verjaardagfeestje. Nu kwam het zojuist bij mijn vriendin op om even te roddelen over twee personen op dit feestje. Als man had ik er nooit zo naar gekeken, maar mijn vriendin was samen met haar beste vriendin tot de conclusie gekomen dat twee medefeestvierders er eigenlijk beide uitzien als…ik quote: ‘Smeagol’. Ja ik moest even opzoeken hoe je dat schrijft, Smiegol? Smiegel? Schmeichel? Smeagol dus. En nee, ik heb die film nog nooit gezien, het boeit mij simpelweg niet welke ring om welke vinger naar welk vergeten oord afreist om in een vulkaan gemieterd te worden.

 

Nu heb ik gelijk even gekeken hoe Smeagol er dan uitziet. En ik vind niet dat zij er ook maar enigszins op lijken. Voor jullie idee: het gaat om een stelletje, een jongen en een meisje. Ze zijn rond de 25 en ze zijn een beetje apart. Maar eigenlijk wel knap. De jongeman kan de vrouwen af en toe niet van zich afslaan en de jongedame is in mijn boek best goed te bekijken. Dus vroeg ik mij af waar die vergelijking met de kalende lelijkerd met grote oren vandaan komt. Waarschijnlijk zijn het dan dus de maniertjes die ik niet zie omdat ik die film niet gezien heb. Maar eigenlijk is het waarschijnlijk de vrouwelijke manier om ergens naar te kijken en er daarna eens heerlijk over te roddelen. Gewoon om iets over te praten te hebben en zich samen één te voelen. De meeste mannen zullen dat waarschijnlijk niet begrijpen of zelfs verachten. Ik kan er echter wel mee leven. Als ze daar toch blij van worden, laat ze dan lekker roddelen. Zolang ze mij maar voetbal laten kijken.

 

Om dan nog even terug te komen op die film met die ring en waarom ik die niet gezien heb. Ik hou simpelweg niet van dat soort films. Ja, vast mis ik wat van deze “humor” en begrijp ik soms een plaatje op 9gag niet maar dat heb ik er maar voor over. Oh ja, ik heb ook alle films van Harry Potter nog nooit gezien. En Star Wars. En Star Trek. Die ook niet. Nou dames, begin maar met roddelen.