Auteur: de Pluis

Tag: Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, ……………………..

 

Het land is in rep en roer. Bij Oom Knevel zit Opa Frits aan de tafel. Den Haag twittert er lustig op los, en Ome Geert noemt “ ze “ laf.  Ze? De geel zwarten uut Ernum zijn bewust vergeten een voetballer mee te nemen naar een trainingskamp, omdat hij Joods bloed in de aderen heeft. Schande.

Een tut hola van de club probeert de zaak nog recht te breien, maar helaas. Communicatieadviseur of niet, het kwaad is al geschiedt, zou mijn moeder zeggen. En Nederlanders als we zijn, haalt het vergeten voetballertje elke nieuwsuitzending, heeft de Minister van financiën er een mening over, en uit de archieven komen filmpjes met gelijkgestemde verhalen. Schande, schande is het of………..

Soms vergeten we even de realiteit van de dag, en lees ik dat elke Oost Europeaan die op bezoek komt zoveel bewijsmateriaal moet inleveren bij diverse instanties, dat je onmiddellijk moet herkennen dat het een Oost Europeaan is. Voornamelijk door de enorme vuilniszak met papieren die hij of zij dagelijks mee moet mee slepen als bewijslast van het bestaan. Dat er pas een rapport gepubliceerd is waar onder andere staat vermeld dat Nederland een racistische inslag heeft, is niet onbelangrijk. Dat Schiphol nog steeds een opvang heeft waar “andere” kinderen opgesloten zijn, is vanzelfsprekend geworden.

Wat is er toch met de ster van David aan de hand? Zeker, er is een relatie tussen Nederland en Israël. Maar er is ook een relatie tussen Nederland en de weduwen uit Sulawesi. Er is een relatie tussen Nederland en de Molukken. Er is een relatie tussen Nederland en elke andere Europeaan. Maar die ster heeft toch een behoorlijke emotionele waarde, die diep geworteld is in het gedachtengoed bij de onderdanen van de oranje leeuw.

Natuurlijk is het standpunt van de geel zwarten door de beste man niet mee te nemen, op z’n minst discutabel te noemen. Maar om nu gelijk de hele staat Israël in het daglicht te zetten is wat mij betreft overdreven. Met als gevolg dat er allerlei experts op de beeldbuis verschijnen, die er een mening op na willen houden. Daar word ik dus ook niet goed van.

Wat mij betreft is iedereen gelijk. En ben ik prima in staat om op een enorme rotonde in Nijmegen iemand die voorrang neemt met een bril op, hier ook op te wijzen. Dan vergeet ik even waar de man vandaan komt, let even niet op het kleurtje en druk de auto even een stukje door. Om vervolgens met mijn kale kop en sik even contact-momentje te creëren.

Niet handig wat de Arnhemmers gedaan hebben, en is een Russische tik op de billen op zijn plaats. En als ze winnen van Ajax, dan juicht elke fan.. Ook al is het van een club met Joods bloed in de aderen, maar dan is het geloof ik net even anders!

De Pluis

PS: wie heeft er eigenlijk geklikt over het vergeten voetballertje?