Goedenavond dames en heren! Wat een fantastische avond gaat het weer worden!

Gerard Joling brult weer heerlijk door mijn woonkamer heen, vreselijk vind ik het. Ik schaam mij dan ook diep bij de gedachte dat ik toch weer bij de zender ben blijven hangen waar deze leeggekochte Swarovski winkel weer op de voorgrond treedt. Ik ben blij voor de man hoor, dat hij werk heeft waar hij plezier in heeft maar dat is niet de reden waarvoor ik kijk. De reden waarom ik de 6 op mijn afstandsbediening heb ingetikt is puur om mij te schamen voor het entertainment op de Nederlandse televisie. Het verbaasd mij dan ook keer op keer dat de tribunes overvol geladen zitten met dikke middeljarige vrouwen die schreeuwen als tienermeisjes.

 

Alle B-BN’ers zijn weer uit de kast getrokken, de verkleedkisten zijn weer van zolder gehaald en de show kan beginnen. Er blijven geen sterren meer over, de echte BN’ers zullen weer stuk voor stuk aan de telefoon hebben gezegd: Helaas, sorry. Bullshit, deze mensen weten natuurlijk dondersgoed dat de kijkcijfers voor dit soort programma’s niet bestaat uit publiek dat op zoek is naar een hoog entertainment-gehalte. Het is publiek dat er op hoopt dat Patty Brard weer op haar sterretje over het ijs glijd, dat er stiekem iets fout gaat, maar na een oh-zo slechte schaatskuur weer een staande ovatie geeft. Publiek dat geen zin heeft om na te denken bij een show.

 

Nadat de bommetjes van de duikplank waren gemaakt en de carnavalskleding en schaatsen weer waren opgeborgen dacht ik dat SBS6 er eindelijk was achter gekomen dat dit soort tv-shows toch niet helemaal thuis horen tussen de Nederlandse zenders. Integendeel, na het nieuws te hebben gekregen dat Gerard zich ditmaal in een skipak hijst om vervolgens met twee latten onder zich de berg af te glijden, heb ik de hoop opgegeven. De mogelijkheden zijn niet aan te slepen als het aan Geertje ligt. Het liefst zou hij sterretjes kijken met sterretjes. En nee dan bedoel ik helaas niet die sterretjes die ’s nachts daarboven in de lucht hangen.

Gerard Joling Sterren Dansen Op Het Ijs