Smelly Cat, what are they feeding you?

Het stinkt bij ons op de gang. Niet de gebruikelijke luchtjes van verschraald bier en etnisch eten uit Knorr pakjes, maar de lucht van dode dieren. De geur is al enkele dagen bij ons. Niemand weet waar het vandaan lijkt te komen. Speurtochten leiden tot niets. Verscheidene bussen toiletverfirsser zijn er al door heen gegaan. Nu is ons trapportaal nooit echt te vergelijken geweest met die van bijvoorbeeld de Waagh op de Markt, maar dit doet denken aan een abattoir (zie hier een vage referentie naar een Drs. P. nummertje).
Al voor de sleutel in de deur zit voel je het onheil naderen. Je haren op je nek gaan overeind staan en je zou kunnen zweren dat je met een sok vol stuivers op je achterhoofd geslagen gaat worden. Wanneer de deur naar binnen openwaait walmt de lucht in je gezicht als de lucht van een natte hond. De geur is penetrant en treft je in alle zintuigen. Ik beloof u, de geur ziet er uit als  van Brinta, en klinkt als Frank Zappa. Voor de smaak nodig ik u graag uit bij mij op de koffie. Deze gaat het verstand te boven.
Het kruidig aroma deed de laatste dagen nog onze ogen tranen tot afgelopen vrijdag. De intocht van de vierdaagse bracht samen met de wandelaars de waarheid aan onze deur. Bij het opruimen deed een huisgenoot een gruwelijke ontdekking in het kastje waar ook de waterleiding naar boven kwam.
..Het kastje is dicht gekit en er zijn enkele woorden gesproken waarna een vriend netjes een bloem legde. Slaap zacht, Poekie