In plaats van de krant te lezen lees ik nu ’s ochtends de Telegraafapp. Het maakt niet uit of het tijdens het ontbijt, lunch of avond eten is. Altijd toch maar weer even kijken of er al iets nieuws is gebeurd. En het is nog verslavend ook. Hoe sociaal ben je als je tijdens een eetmoment met je gezin toch maar weer die smartphone pakt en de Telegraaf laat vernieuwen.
Zo ook vanavond. Ik open de app en zie voor de zoveelste keer tot mijn grote schrik en ergernis enorme spellingfouten. Het is nu wel te gek voor woorden. In een aantal koppen staan voor de hand liggende spelfouten. Ook in de artikelen staan diverse fouten. Het lijkt er bijna op alsof het toetsenbord van de redactie aan vervanging toe is. Hier valt een letter weg, daar is een letter te veel bij geplakt. Ik heb al meerdere keren op het punt gestaan om een berichtje naar de redactie te sturen. Maar stiekem hoop ik dat iemand anders dit al heeft gedaan. Ik kan toch niet de enige zijn die het opvalt dat er zoveel spellingfouten in de Telegraaf staan. En toch vind ik elke dag weer een aantal fouten in de spelling van de nieuwtjes.
Nu snap ik best dat de Telegraaf moet bezuinigen door applezers zoals ik. Er worden minder kranten  en meer smartphones verkocht en dus ook meer Telegraafappjes gedownload. Het geld moet ergens vandaan komen. Het laatste nieuws van de redactie is dat de bananen niet aan te slepen zijn. De prullenbakken zijn gevuld met bananenschillen. Zo nu en dan ligt er een schil op de grond waardoor een medewerker uitglijdt en zijn vinger breekt. Laat dat nou net zijn typevinger zijn. Of zou een van de medewerkers op de redactie inmiddels zijn vervangen door een aapje. Dit aapje weet het nieuws als één van de eerste te vinden. Alsof nieuwsgierigheid in zijn bloed zit. Alleen het typen moet het aapje nog even oefenen. Misschien is het handig dat ze daar de aapjes leren de bananenschillen in de prullenbak te gooien. Op die manier kunnen de overige medewerkers de spellingcontrole uitvoeren van al die mooie en spannende artikelen op de Telegraafapp.